Sendika

300 işçiyi kovmakla tehdit ediyorlar!

Sabancı Holding'e ait İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bulunan CarrefourSA market zincirine bağlı DGR (Doğru) isimli taşeron firmanın deposunda çalışan 5 işçi, sebepsizce işten çıkarıldı. İşçiler, depo önünde eylem başlatırken depo çalışanları işveren firma tarafından tehdit ediliyor.

Abone Ol

Esenyurt’ta bulunan CarrefourSA market zincirine bağlı depoda görev yapan 5 işçinin işine, hiçbir gerekçe sunulmadan bir mesaj ile son verildi. Depo çalışanları, işyerlerinin önünde eylem başlattı.

İşçilerin direnişine, mesai arkadaşlarında da destek geldi. Arkadaşlarının yaşadığı haksızlık karşısında sessiz kalmayan 150 işçi, çalışma arkadaşlarına destek olmak için 5 gündür eylem yapıyor. Toplamda 300 kişinin çalıştığı depoda işverene karşı direniş sürdüren çalışanlar, amirleri tarafından tehditlere ve hakaretlere de maruz kalıyor.

‘BU GİDİŞLE SİZDE YANACAKSINIZ’

Emek Haber’e konuşan İşçi Ayşe, işten atılan arkadaşlarına destek vermek için direnişe başladıklarını, fakat bu direnişleri nedeniyle amirleri tarafından tehdit edildiklerini belirterek ‘Bu gidişle sizde yanacaksınız, kendinize ediyorsunuz’ gibi sözlerle, işten atılmakla tehdit ediyorlar" diye konuştu.

‘ZAM İSTEDİK İŞİMİZDEN OLDUK’

Bir gece telefonlarına gelen SMS ile işten atıldıklarını öğrendiklerini kaydeden İşçi Ayşe, “Bizlere hiçbir gerekçe, açıklama yapılmadan iş ile ilişiğimizin kesildiği söylendi. Yakın zamanda maaşlarımızda iyileştirme istemiştik. Maaşa zam isteyince işimizden olduk” dedi.

‘CANIMIZ TEHLİKEDE’

Çalışma koşullarına çoğu işçinin artık dayanamadığını belirten İşçi Ayşe, “Raflar sağlam değil, sürekli sallanıyor. Hiçbir güvenlik yok. Canımız tehlikede diye kaç defa söyledik fakat aylardır hiçbir düzenleme yok. Hijyen sıfır. Yemekler yenmeyecek durumda. Bu koşullara zar zor dayanıyorduk. Şu an çoğu arkadaşımız halen bu koşullarda çalışıyor. Can güvenlikleri de sağlıkları da tehlikede” diye konuştu.

300 İŞÇİYİ KOVMAKLA TEHDİT EDİYORLAR

Yetkili sendika Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) Genel Başkanı Neslihan Acar, DGR firmasıyla gerekli müzakere sürecinin başladığını fakat işçilerin zam talebini reddetmeleriyle tıkanma sürecine girdiklerini söyledi.

Başkan Acar, açıklamasının devamında depoda çalışan 300 işçinin firma tarafından işten atılmakla tehdit edildiğini de belirtti. İşçilerin, firma tarafından aldığı mesaj şu şekilde:

Sendika, istedikleri sonucu alana kadar eyleme devam edeceklerini söyledi.