İş Fırsatları

A101 İş Başvurusu Nasıl Yapılır? Çalışma Şartları

Bu içeriğimizde; A101 Market bünyesinde kariyer yapmayı hedefleyenler için firmanın işe alım sürecine dair bilgilendirmelerde bulunduk.

Abone Ol

Ülkemizin en önemli zincir marketleri arasında yer alan A101, her gün milyonlarca tüketiciye hizmet sunmaya devam ediyor. Uzunca bir süredir gündelik hayatı sıkıntıya düşürecek seviyelerde olan enflasyona karşı tüketicilerin yanlarında yer alan çok çeşitli indirim kampanyaları geliştiren zincir market, bu özelliği ile sektörde adından söz ettirmeyi sürdürüyor.

A101 Market’in tüketicilere yönelik avantajlı kampanyaları gündemden düşmemeye devam ederken sektör kapsamında kazanç elde etmek isteyenler de zincir marketin işe alım sürecine yönelik sorgulamalarda bulunmaya başladı.

A101 Market bünyesinde kariyer yapma hedefi olan birçok kişi son dönemlerde konuya yönelik araştırmalarını hızlandırdı. Zincir marketin kimleri, hangi şartlar çerçevesinde istihdam ettiği, iş başvurularının nereden ve nasıl yapıldığı merak konusu oldu. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde zincir marketin çalışma şartlarından ve işe alım sürecinden bahsettik. İşte ayrıntılar…

A101 MARKET HANGİ POZİSYONLARA ALIM YAPIYOR?

A101 Market bünyesinde istihdam edilmek isteyen birçok kişi zincir markette hangi pozisyonların olduğunu merak ediyor.  

A101 Market’in pozisyon skalasına göre iş başvurusu yapanlar; kasa görevlisi, reyon görevlisi, sevkiyatçı, depo görevlisi, şoför ya da kurye olarak görev yapabiliyorlar. Ek olarak mağaza yöneticisi, insan kaynakları uzmanları ve pazarlama yöneticisi gibi pozisyonları için de dönem dönem alımların yapıldığı biliniyor.

A101 MARKET ÇALIŞMA ŞARTLARI

A101 Market bünyesinde herhangi bir lokasyonda çalışmak isteyen kişilerin en az 18 yaşında olmaları gerekiyor. Yanı sıra kişinin çalışmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorununun ya da hukuki engelinin olmaması isteniyor. Kurye ve sevkiyat kadroları için ise adayların A1 ve B1 belgelerine sahip olmaları gerekiyor.

A101 Market’te yönetici olarak çalışmak isteyen kişilerin en az lise mezunu olmaları gerekiyor. Ayrıca adayın, market yönetiminin belirlemiş olduğu eğitim ve yaş şartlarını da mutlaka sağlıyor olması isteniyor.

A101 MARKET PART- TİME ELEMAN ALIYOR MU?

Özellikle okurken çalışmak durumunda olan öğrenciler A101 Market’in part- time eleman alıp almadığını merak ediyorlar.

A101 Market işe alımlarında adaylara hem tam zamanlı hem de yarı zamanlı çalışabilecekleri pozisyonlar sunuyor. Tam zamanlı olarak çalışanların haftada 45 saati, part- time olarak çalışanların ise haftada 30 saati doldurmaları isteniyor. Bayram dönemlerinde açılan ilanlar kapsamında ise kısmi süreli olarak 15 saatlik çalışmanın tamamlanması gerekiyor.

A101 MARKET ÇALIŞAN MAAŞLARI 2024

A101 Market’in çalışanlarına ödediği ücretler kişinin pozisyonuna ve çalışma süresine göre değişiklik göstermektedir.

2024 yılı A101 Market çalışan maaşları şu şekilde sıralanabilir:

  • Kasiyer maaşları: 17 bin 500 TL ila 18 bin 500 TL aralığında
  • Part- time çalışan maaşları: 9 bin 100 TL ila 10 bin TL aralığında
  • Müdür maaşları: 22 bin TL ila 25 bin TL aralığında
  • Bölge sorumlusu maaşları: 26 bin TL ila 30 bin TL aralığında
  • Şoför maaşları: 18 bin TL ila 20 bin TL aralığında
  • Kurye maaşları: 17 bin 2 TL ila 18 bin 500 TL aralığında

A101 MARKET İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

A101 Market iş başvurularını iki farklı şekilde kabul ediyor. İş başvurusu için tercih edilebilecek ilk yöntem online ortamda başvuru hazırlamak. Bunun için adayların A101’in resmi web sitesine girmeleri ve açılan ekranda yer alan ‘Kariyer’ kısmından başvuru formunu doldurmaları gerekiyor.

A101’e iş başvurusunda bulunmak isteyen adayların tercih edebilecekleri ikinci yöntem ise doğrudan şubelere gitmek olacaktır. En yakın A101 şubesine gidip yetkiliden işe başvuru formu talep edip o formu dolduranlar için değerlendirme süreci başlayacaktır