Ağaç-İş Sendikası

Ağaç-İş Sendikası Yönetim Kurulu kimlerden oluşur?

Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı kimdir? Sendika Yönetim Kurulu kimlerden oluşur? Güncel üye sayısı nedir? İşte, sendika hakkında merak edilen soruların yanıtı haberimizde...

Abone Ol

Ağaç ve Kağıt iş kolunda faaliyet gösteren Türk-İş'e bağlı Ağaç-İş Sendikası, Kereste, Parke, Yonga Levha ve her çeşit Suni Tahta, Mobilyacılık Sanayi Kontrplak Fabrikaları, Mantar Eşya yapımı ve Kağıt sanayi işlerinde örgütlüdür. 1949 yılında Amele Birliği Cemiyeti adı altında kurulan cemiyet, daha sonra  09.07.1954 tarih ve 85 sayılı karar ile; Ağaç Sanayi İşçileri Sendikası olarak isimlendirilmiştir.

Ağaç-İş Sendikası'nın amaçları, üyelerinin adil ücret almasını, güvenli bir sosyal güvenlik sistemine sahip olmalarını, beden ve ruh sağlıklarının korunmasını, milli gelirin artırılmasını ve üyelerinin bu artıştan adil bir pay almasını sağlamaktır.

SENDİKA GENEL BAŞKANI KİMDİR? SENDİKA YÖNETİM KURULU..

Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Ağaç-İş Sendikası Genel Başkan Mürsel Taşçi'dır. Yönetim kurulunda ise; Genel Sekreter Ergin Çoban, Genel Mali Sekreter Hasan Doğan yer alıyor.

Sendikanın, 2024 yılı temmuz ayı istatistiklerine göre üye sayısı 5 bin 468'dir.