Ekonomi

Araç satın almak isteyenlere kötü haber! Fiyatlar artacak

Araç satın almanın yollarını arayanları endişelendirecek bir açıklama geldi. Yetkili isim fiyat artışlarına dikkat çekti.

Abone Ol

Türkiye İstatistik Kurumu geçtiğimiz günlerde birtakım veriler paylaştı. Söz konusu paylaşımında otomotiv sektörüne dair güncel satış verilerine de yer veren kamu kurumu, ikinci el pazarında satış bakımından gerilemenin yaşandığını gözler önüne serdi.

TÜİK tarafından paylaşılmış olan verilerin ardından Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Bakanı Aydın Erkoç’tan endişelendiren açıklamalar geldi. Fiyat artışlarına dikkat çeken Erkoç’un sözleri, araç satın almak isteyen vatandaşların kafalarını karıştırdı. İşte konuya dair ayrıntılar…

ARAÇ SATIŞLARI GERİLEDİ

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından paylaşılmış olan verilerine göre Mayıs 2024 döneminde ikinci el otomobil satışları yüzde 20,62 oranında geriledi. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 741 bin 828 adet olarak kayda geçen ikinci el otomobil satışı, bu yıl 588 bin 886 adete geriledi.

Ocak- Mayıs 2023 döneminde 3 milyon 335 bin 221 adet olarak gerçekleşen ikinci el otomobil satışı, bu yılın aynı döneminde 2 milyon 789 bin 45 adet olarak kayda geçti.

TÜİK’in paylaşımının ardından pazara yönelik değerlendirmelerde bulunan Erkoç, şu an ikinci el otomobilde yüzde 75 oranında bir düşüş olduğunu ifade etti. Önceden Türkiye’de senede 10 milyona yakın aracın alınıp satıldığını belirten Erkoç, bu yıl bu rakamlara muhtemelen ulaşılamayacağını ileri sürdü.

ARAÇ SATIN ALMAK İSTEYEN TÜKETİCİLERE SESLENDİ

Konuşmasının devamında araç sahibi olmak isteyenlere seslenen Erkoç, şu an araç alımı açısından doğru bir zaman olduğunu ifade etti. İkinci elde yaşanan durgunluk ve sıfır otomobil kampanyalarından ötürü fiyatların uygun olduğunu belirten Erkoç, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Vatandaşımız araç alacaksa bu piyasanın durgunluğundan faydalansın. Biz, bundan sonra araç fiyatlarının yükseleceğini öngörüyoruz.”

Fiyatların, yürürlükte olan birkaç uygulamadan ötürü yükseleceğini ileri süren Erkoç, fiyatlar düşecek diye düşünüp otomobil almayı erteleyen tüketicilerin bu süreci mutlaka değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı. Erkoç sözlerini ‘araç almanın tam zamanı’ ifadeleri ile noktaladı.