Dev Sağlık-İş Sendikası

Arzu Çerkezoğlu: Genel Başkanı olduğum sendikada üye gözükmüyorum

DİSK Konfederasyonu ve Dev Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, sendikasının baraj altı kalması üzerine Bakanlık önünde başlatılan direnişe katıldı. Burada konuşan Çerkezoğlu, hesaplamalarda yanlışlık yapıldığını,baraj altında kalmadıklarını, Genel Başkanı olduğu sendikada kendisinin bile üye olarak gözükmediğini dile getirdi.

Abone Ol

Dev Sağlık- İş sendikası 0,01'lik farkla toplu iş sözleşmesi hakkını kaybetti bunun üzerine sosyal güvenlik bakanlığı önünde adalet ve demokrasi nöbetine başlayan sendika 15 gününde TV 100'e konuştu.

İşlemde bir yanlışlık olduğunu ifade eden disk başkanı Arzu Çerkezoğlu "DİSK'in, sendikanın Genel Başkanı olarak ben de üye gözükmüyorum. Benim üyeliğim dahi silinmiş durumda sendikanın Genel başkanı olarak ben kendi sendikamı dahi üye görünmüyorum" dedi.

TOPLU SÖZLEŞME MASALARI YENİDEN KURULABİLİR

Üye sayılarının yeniden hesaplanmasını isteyen Arzu Çerkezoğlu "Bakanlık, sadece birkaç saatlik bir çalışma ile bir düzeltme yayınlayarak toplu sözleşme masalarının yeniden kurulmasını sağlayabilir" diye konuştu.

Bakanlığa göre sendikanın 7 bin 400 üyesi var ve bu nedenle toplu sözleşme hakkı yok. Çünkü yüzde birlik dilime ulaşabilmiş gözükmüyorlar. Çerkezoğlu "7 bin 400 kişiye baktık ki orada ben bile yokum toplamda sendikamızın o tarihteki üye sayısı 7.500'ün üzerinde 7.580.