Çalışma Hayatı

Astsubay Maaşı Ne Kadar? 2024 Güncel Maaş

Astsubay maaşı ne kadar oldu? Bu içeriğimizde; hava, kara ve deniz astsubaylarının güncel maaşlarına dair bilgilendirmelerde bulunduk.

Abone Ol

Bu yıl memur ve asgari ücret maaşlarına gelen zamların ardından birçok meslek grubunun aylık kazancında da değişiklikler yapıldı. Bu kapsamda sene başı itibari ile astsubay maaşları da güncellendi.

Senenin ikinci yarısı için geçerli olacak olan maaş artışlarının duyurulmasına az bir zaman kalan astsubay maaşlarının güncel seviyeleri merak konusu oldu. Bizler de bu içeriğimizde astsubayların aylık kazançlarını merak eden gençler için birtakım bilgilendirmelerde bulunduk. İşte ayrıntılar…

ASTSUBAY MAAŞLARI

Astsubay olarak faaliyet gösteren kişinin aldığı maaş, deneyim düzeyine, görev yerine ve statüsüne göre değişiklik göstermektedir. 2024 yılının başında yüzde 49,25 oranında zamlanmış olan astsubay maaşları ortalama olarak şu seviyelerdedir:

  • Yedek astsubay maaşı: 40 bin TL
  • Astsubay kıdemli başçavuş maaşı: 70 bin TL
  • Emekli astsubay maaşı: 25 bin TL
  • Jandarma astsubay maaşı: 50 bin TL
  • Doğuda astsubay maaşı: 45 bin TL

YENİ MEZUN ASTSUBAY MAAŞI NE KADAR?

Yeni mezun astsubay maaşları, askeri okullardan mezun olacak kişiler tarafından oldukça merak edilmekte ve buna bağlı olarak da arama motorları üzerinden sıklık ile araştırılmaktadır.

Yeni mezun astsubay maaşları 2024 yılının başı itibari ile güncellenmiş olup 34 bin TL ila 38 bin TL aralığında değişiklik göstermektedir.

HAVA ASTSUBAY MAAŞI NE KADAR? 2024

Askerler, görev yerlerine bağlı olarak farklı eğitim programlarına tabi tutulmaktalardır. Bu kapsamda havacılık alanında da faaliyet gösteren askerlerin maaşları yine pek çok faktör doğrultusunda değişmektedir.

2024 yılı için hesaplanmış olan hava astsubay maaşları 44 bin TL ila 50 bin TL aralığında değişiklik göstermektedir.

DENİZ ASTSUBAY MAAŞI NE KADAR? 2024

Deniz astsubaylarının maaşları pek çok parametreye bağlı olarak değişmektedir. Ancak bu yılın ilk yarısı için deniz astsubaylarının ortalama olarak 43 bin 500 TL ila 90 bin TL aralığında maaş aldıklarını söylemek mümkündür.

KARA ASTSUBAY MAAŞI NE KADAR? 2024

Kara astsubay maşaları 2024 yılı itibari ile 45 bin TL ila 60 bin TL aralığında değişiklik göstermektedir.

JANDARMA ASTSUBAY MAAŞI NE KADAR? 2024

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapan jandarmalar için de astsubay unvanı geçerlidir. Bu kapsamda görev yerlerine ve diğer faktörlere bağlı olarak farklı maaşlar alan jandarma astsubaylar için 2024 yılı ortalama maaş tutarı 49 bin 100 TL ila 84 bin TL aralığında değişiklik göstermektedir.

EMEKLİ ASTSUBAY MAAŞI NE KADAR? 2024

Her meslek grubunda olduğu gibi askerlikte de emeklilik dönemi itibari ile maaş tutarı düşüşe geçmektedir. Bu kapsamda emekli astsubaylarda da durum aynı şekildedir.

2024 yılı için hesaplanmış olan emekli astsubay maaşlarının 45 bin TL ila 47 bin TL aralığında değişiklik gösterdiği bilinmektedir.

ASTSUBAY KAÇ YILDA BİR RÜTBE ALIR?

Astsubay maaşlarını etkileyen faktörlerden birinin de rütbe olduğundan bahsetmiştik. Bu kapsamda rütbeye bağlı olarak maaş artışları yaşanmaktadır. Peki, astsubaylarda rütbe değişikliği kaç yılda bir gerçekleşmektedir.

Kendi görev tanımları doğrultusunda 15 yıllık zorunlu görev süresine sahip olan astsubaylar, ilgili süre boyunca aynı rütbede kalmazlar. Astsubayların rütbelerine göre görev süreleri şu şekildedir:

  • Astsubay çavuş: 3 yıl
  • Astsubay kıdemli çavuş: 3 yıl
  • Astsubay üstçavuş: 6 yıl
  • Astsubay kıdemli üstçavuş: 6 yıl
  • Astsubay başçavuş: 6 yıl
  • Astsubay kıdemli başçavuş: 6 yıl