Çalışma Hayatı

Bakan Işıkhan, HAK İŞ Başkanı Arslan ile bir araya geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan,  HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ile bir araya geldi.

Abone Ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Lefkoşa’da HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ile KKTC Kamu-Sen Sendikası’nın 29’uncu Olağan Genel Kurulu'nda bir araya geldi. Işıkhan, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye ve KKTC arasındaki çalışma hayatını ilgilendiren konularda sendikalar ve konfederasyonlarla işbirliği içinde politikalar geliştirmeye devam edeceklerini belirtti.

Işıkhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye ve KKTC arasında çalışma hayatını ilgilendiren temel konulara ilişkin politikaları sendika ve konfederasyonlarımızla uzlaşı içerisinde gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Mahmut Arslan ise kurulda yaptığı konuşmada KKTC Kamu-Sen'in, Kıbrıs Türklerinin, geleceklerini belirleme iradesini gösterdiğinden bu yana faaliyette olduğunu belirterek, Genel Kurulun hayırlı olması temennisinde bulundu.

“KKTC’nin Tüm Dünya Tarafından Tanınmasını İstiyoruz”

HAK-İŞ’in ulusal ve uluslararası sendikal hareketin çok etkin bir paydaşı olduğunu ifade eden Arslan, Kıbrıs sorununun çözümü ve Türkiye’nin AB üyeliği konusunda etkin çalışmalar yürütüldüğüne dikkat çekerek, “Dolayısıyla ülkemizde ve dünyada olup biten her şeye karşı hem söyleyecek sözü olan, çözümleri olan bir konfederasyonuz. Gerektiğinde tavır almasını bilen bir sivil toplum örgütüyüz. Bu hassasiyetimizle başta KKTC’ye uygulanan izolasyonların kaldırılması, geçmişten kalmış olan federal bir kısım çözümlerin bir kenara bırakılıp KKTC’nin bütün dünya tarafından tanınması konusunda üzerimize düşen sorumluluğu her zaman yerine getiriyoruz”  ifadelerini kullandı.

“İlk Yurtdışı Temsilciliğimizi KKTC’de Açtık”

İlk yurtdışı temsilciliğini Kuzey Kırbıs Türk Cumhuriyetinde açtıklarını beirten Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonumuz ile Kamu-Sen Sendikamız arasındaki ilişkiler her gün daha da güçlenerek büyüyor. Geçtiğimiz aylarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde HAK-İŞ'in ilk yurtdışı temsilciliğini açtık. İlk yurtdışı temsilciliğimizi Lefkoşa'da açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kamu-Sen Başkanı'nın temsilcimiz olarak görevi kabul etmesinden dolayı da teşekkür ediyorum” diye konuştu.