Ekonomi

Bakan Şimşek 'şimdiden haber vereyim' diyerek duyurdu: Avantajları yenilemeyeceğiz!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KKM ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak temmuz ayına dikkat çekti. İşte ayrıntılar…

Abone Ol

Pandemi sürecinde yükselişe geçen ve bugün halen birçok ülke ekonomisi adına büyük bir tehdit olarak yetkililerin gündeminden düşmeyen enflasyon, ülke ekonomimizde de ciddi tahribatlara yol açtı. Yüksek enflasyon ile mücadele kapsamında son birkaç yıldır uygulanan yeni modellerin sonuç verip vermeyeceği merak edilirken bu süreçte gözler ekonomi yönetimine çevrildi.

Enflasyon ile mücadele kapsamında atılan adımlar son aylarda arzu edilen parametrelerin oluşmasını sağlarken ekonomi yönetiminin olumlu konuşmaları da vatandaşları umutlandırdı. Uzun bir süredir alım güçlerinin toparlanabilmesi adına hayata geçirilen ekonomik modellere göğüs germeye çalışan vatandaşlar süreci yakından takip ederlerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten dikkat çeken bir açıklama geldi.

Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir açıklama parametrelerin iyi gelmeye başladığını belirten Bakan Şimşek, yüzde 25’lik kira sınırının temmuz ayında sona ereceğini duyurmuştu. Bakan Şimşek’in bu açıklaması milyonlarca kiracıyı hayal kırıklığına uğratırken bu kez de şirketleri yakından ilgilendiren bir açıklama geldi.

‘GİTSELER DE SORUN DEĞİL’

Swaplar konusunda kısa vadeli olarak dışarıdan gelen para hakkında ortaya atılan iddialara yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ‘Biz hiçbir zaman sırtımızı sıcak paraya dayamadık, dayamayacağız’ ifadelerini kullandı. Program çalışırsa büyük ihtimal ile bir çıkışın olmayacağını ancak olsa dahi bunun bir sorun yaratmayacağını ifade eden Bakan Şimşek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz programı onun üzerine inşa etmedik. Biz programı başarı ile uygulayıp kredi notumuzu artıracağız.”

VERGİ AVANTAJINA DİKKAT ÇEKTİ

KKM’den çıkış ile ilgili de konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bunun ekonomik yönetiminin öncelikleri arasında yer aldığını belirtti. Başından itibaren amacın piyasayı bozmadan, herhangi bir sorun yaratmadan çıkmak olduğunu belirten Bakan Şimşek, ‘Çıkacağız dedik, çıktık. Türk lirası cinsinden KKM’lere son verdik’ ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında ‘şimdiden haber vereyim’ sözleri ile bir uyarıda bulunan Bakan Şimşek, temmuz ayında şirketlerin vergi avantajlarının yenilenmeyeceğini vurguladı. Ek olarak mevduat tarafında da sınırlı bir faiz gelirinin konulduğunu belirten Bakan Şimşek, ‘O hususu da çalışıyoruz. Dolayısı ile Türk lirası mevduat, daha cazip hale gelecek diye düşünüyoruz’ ifadelerini kullandı.