Ekonomi

Bakan Şimşek’ten kötü haber! Temmuz ayında bitiyor

Enflasyon ile mücadele kapsamında yürürlüğe giren düzenlemeler ile ilgili konuşan Bakan Şimşek, kiracılara seslendi. İşte ayrıntılar…

Abone Ol

Ekonomi gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yürütülen programın başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade etti. Bazı alanlarda başarıların kayda geçtiğiniz bazı alanlar için ise kararlılığın ve sabrın gösterilmesi gerektiğini belirten Bakan Şimşek, ‘Büyümede daha dengeli bir kompozisyona doğru evrildik’ ifadelerini kullandı.

Swap hariç olma üzere net rezervin geçtiğimiz cuma günü itibari ile yükselişe geçtiğini ve dolayısı ile de eksi rezervin artık gündemde olmadığını belirten Bakan Şimşek, şu an kısa vadeli kaynaklara sırt dayama gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı. Merkez Bankası’na son 2 ay içerisinde 65 milyar dolarlık bir kaynak girişi olduğunu da belirten Bakan Şimşek, ‘Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kaynak girişi var’ ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında enflasyon hedeflerine ve kira artış sınırına da değinen Bakan Şimşek, milyonlarca kiracıyı kahredecek olan o kararı açıkladı. İşte Bakan Şimşek’in değerlendirmelerine dair ayrıntılar…

ENFLASYONDA ‘KALICI DÜŞÜŞ’ SİNYALİ

Vergi adaletinin sağlanması amacı ile çalışmaların yürütüldüğünü belirten Bakan Şimşek, ayrıca enflasyon hedefleri ile ilgili de konuştu. ‘Enflasyon kalıcı bir şekilde düşecek’ diyen Bakan Şimşek, bu hedefin gerçekleşebilmesi için bütün aktörlerin sabırlı olması gerektiğini bildirdi.

Otomotiv ve gayrimenkul sektörlerinde fiyatların düşmeye başladığını belirten Bakan Şimşek, enflasyonun düşüşe geçtiğinin bu alanlara bakıldığında anlaşıldığını ifade etti. Bu dönemde kurda istikrarın önemli olduğunu hatırlatan Bakan Şimşek, ‘Tekerleği yeniden keşfetmeye gerek yok, tüm dünya ne yapıyor ise biz de onu yapıyoruz’ ifadelerini kullandı.

Enflasyonun kalıcı bir şekilde düşürülebilmesi ve ülke ekonomisinin toparlanabilmesi için tasarruf tedbirlerine devam edileceğini belirten Bakan Şimşek, kamu ihale reformunun yapılacağını açıkladı. İstisnaların büyük ölçüde azaltılacağını ifade eden Bakan Şimşek, şu an için önceliğin vergide adalet ve etkinlik olduğunu bildirdi.

KİRA ARTIŞ SINIRI KALKACAK

Bir süredir yürürlükte olan ve kiracıları enflasyondan korumayı amaçlayan yüzde 25’lik kira artış sınırı düzenlemesi ile ilgili de konuşan Bakan Şimşek, eğer bir değişiklik olmaz ise düzenlemenin temmuz ayı itibari ile sona ereceğini ifade etti.