Basın-İş Sendikası

Basın-İş Sendikası Yönetim Kurulu kimlerden oluşuyor?

Basın-İş Sendikası Yönetim Kurulu kimlerden oluşuyor? Genel Başkanı Kimdir? Sendikanın güncel üye sayısı nedir?

Abone Ol

Kısa adı BASIN-İŞ olan Türkiye Basın Yayın Grafiker ve Ambalaj Sanayii İşçileri Sendikası 11 Temmuz 1945 tarihinde kuruldu. Basın-İş; 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 4. Maddesi'ne bağlı Ek-1 Sayılı Cetvel ve İşkolları Yönetmeliği’nde yer alan 8 sıra numaralı ‘Basın, yayın ve gazetecilik’ işkolunda faaliyet gösteren bir sendikadır.

Basın, Yayın ve Gazetecilik iş kolunda faaliyet gösteren Türk-İş' e bağlı Basın-İş Sendikasının güncel üye sayısı 2024 temmuz ayı istatistiklerine göre 2 bin 466 olmuştur. Sendika, söz konusu iş kolunda en fazla üyeye sahip ikinci sendika konumundadır.

SENDİKA GENEL BAŞKANI KİMDİR? YÖNETİM KURULU KİMLERDEN OLUŞUR?

Basın-İş Sendikası'nın genel Başkanı Savaş Nigar'dır. Nigar, 2015 yılında yapılan 19. Olağan Genel Kurulu'nda Genel Başkanlık görevine getirildi. Nigar, Eylül 2019 tarihlerinde yapılan 20. Olağan Genel Kurul ve 23-24 Eylül 2023 tarihlerinde yapılan 21. Olağan Genel Kurulda Genel Başkanlık görevine yeniden seçildi. Nigar, 1 çocuk babasıdır.

Sendika Yönetim Kurulu'nda ise; Sendika Genel Sekreteri Ahmet Özbakır ve Genel Mali Sekreter Yusuf Sadettin Yörükler yer almaktadır.