İş Fırsatları

Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi alacak!

Batman Üniversitesi Rektörlüğü, Resmî Gazete’de yayımlanan ilan ile üniversitenin çeşitli birimlerine Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi alımı yapacağını duyurdu.

Abone Ol

Batman Üniversitesi Rektörlüğü, bünyesinde çalışmak üzere Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi alımı yapacağını duyurdu. Yayınlanan ilan kapsamında üniversitenin çeşitli fakülte ve yüksekokullarında çalışacak  akademik kadrolara başvuruda bulunacak adayların, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Batman Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atanma Kriterleri Yönergesi'nde belirtilen şartları taşıması gerekmektedir. 

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER 

Peki başvuru için sağlanması gereken şartlar nelerdir? Adayların hangi şartları taşıması gerekir? Başvuruda bulunacak adayların öncelikli olarak tamamlaması gereken bazı belgeler bulunur. Bu belgeler, başvuru dilekçesi, özgeçmiş, öğrenim belgeleri, dil belgesi, hizmet belgesi, bilimsel çalışma ve yayın dosyası şeklindedir. Ayrıca, adaylar Batman Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atanma Kriterleri Yönergesi'nde yer alan EK-2, EK-3 ve EK-4 puanlama şablonlarının doldurulmuş hallerini başvuru dosyasına eklemelidir. Profesör kadrosuna başvuranlar, bir takım basılı ve altı takım dijital (Flash Bellek) dosyalarını, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuranlar ise bir takım basılı ve dört takım dijital dosyalarını teslim etmek zorunda.

1- Başvuru Dilekçesi (Adaylar başvurdukları anabilim dalını belirtecektir).
2- Özgeçmiş.
3- Öğrenim Belgeleri ve Dil Belgesi.
4- Yayın Listesi.
5- Hizmet Belgesi.
6- Puanlama Şablonu. (Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuran adaylar Üniversitemiz Akademik Yükseltilme ve Atanma Kriterleri Yönergesinde yer alan EK-2, EK-3 ve Ek-4 Puanlama Şablonunun doldurulmuş örneğini dosyalarına ekleyeceklerdir.)
7- Nüfus Cüzdan Fotokopisi.
8- Bilimsel Çalışma ve Yayın Dosyası.
 

GENEL AÇIKLAMALAR
1- İlan başvuru evraklarına https://batman.edu.tr/Birimler/personel/sayfalar/15691 web sayfasından ulaşılabilmektedir.
2- Profesör kadrosuna başvuracaklar adaylar ilan başvuru dilekçesi, başvuruda istenen belgeler ve bilimsel çalışma ve yayınları kapsayan, 1 (bir) takımı basılı olmak üzere 6 takım dijital (Flash Bellek); Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adaylar; İlan başvuru dilekçesi, başvuruda istenen belgeler ve bilimsel çalışma ve yayınları kapsayan, 1 (bir) takımı basılı olmak üzere 4 takım dijital (Flash Bellek) dosyayı teslim etmeleri gerekmektedir.
3- Yabancı ülkelerden alınan mezuniyet belgelerinin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve/veya Üniversitelerarası Kurul tarafından denkliğinin onaylanmış olması şarttır.
4- Teslim edilecek belgelerden e-Devlet üzerinden temin edilen ve doğrulama kodu bulunan belgeler kabul edilecek, e-Devlet üzerinden temin edilemeyen belgelerin noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış olması gerekmektedir.
5- Başvuru yapan adayların koşullarının uygun olmadığının sonradan anlaşılması halinde atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olanlar var ise atamaları iptal edilecektir.
6- Başvuru yapan adayların evrakları iade edilmeyecek, adaylar ilan edilen kadrolardan sadece birine başvuru yapabileceklerdir.
7- Batman Üniversitesi Rektörlüğü yayınlanmış ilanı her aşamada iptal etme hakkına sahiptir.
 

BAŞVURU TARİHİ VE YERİ
1- Başvuru süresi ilanın Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren (ilanın yayımlandığı tarih dahil) 15 (on beş) gündür.
2- Profesör ve Doçent kadrosuna başvuracak adaylar Personel Daire Başkanlığına, Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvuracak adaylar ilanda belirtilen birimlere başvuru evrakları ile birlikte şahsen veya posta ile başvurmaları gerekmektedir.
3- Süresi içinde yapılmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Ayrıca postada meydana gelebilecek gecikmelerden Üniversitemiz sorumlu değildir.

İLAN NO BİRİM BÖLÜM PROGRAM ÜNVAN DER. ADET İLANDA ARANAN ÖZEL ŞARTLAR
1 BEŞİRİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MYO ELEKTRİK VE ENERJİ
ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI
PROFESÖR 1 1 Enerji  Sistemleri  Mühendisliği  veya  Fizik  alanlarının
birinde   doçent   ünvanı   almış   olup   enerji   konusunda çalışmalar yapmış olmak.
2 MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
ELEKTRİK MAKİNALARI
DOÇENT 1 1 Elektrik-Elektronik Mühendisliği bilim alanında doçent ünvanı almış olup güç elektroniği ile kontrol teorisi ve
uygulamaları konularında çalışmaları olmak.
3 MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ELEKTRİK TESİSLERİ DOÇENT 1 1 Elektrik-Elektronik  ve  Haberleşme  Mühendisliği  bilim alanında  doçent  ünvanı  almış  olup  yenilenebilir  enerji sistemleri   ve   akıllı   elektrik   şebekeleri   konularında çalışmaları olmak.
4 MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ GEOTEKNİK DOÇENT 2 1 İnşaat Mühendisliği veya Yer Bilimleri ve Mühendisliği
bilim   alanlarının   birinde   doçent   ünvanı   almış   olup geoteknik konusunda çalışmaları olmak.
5 MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ PETROL VE DOĞALGAZ MÜHENDİSLİĞİ PETROL İŞLETME DOÇENT 2 1 Petrol  Mühendisliği  veya  Maden  Mühendisliği  bilim alanlarının  birinde  doçent  ünvanı  almış  olup  petrol  ve doğalgaz     konularında     çalışmalar     yapmış     olmak. Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin   Yönetmelik    uyarınca   İngilizce   ders   verme
yeterliliğine sahip olduğunu belgelendirmek.
6 SAĞLIK HİZMETLERİ MYO YÖNETİM VE ORGANİZASYON SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ DOÇENT 3 1 Yönetim ve Organizasyon alanında doçent ünvanı almış olup   örgütsel   davranış   ve   girişimcilik   konularında çalışmalar yapmış olmak.
7 TEKNİK BİLİMLER MYO ELEKTRONİK VE OTOMASYON ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ DOÇENT 1 1 Elektrik-Elektronik     ve     Haberleşme     Mühendisliği alanında  doçent  ünvanı  almış  olup  elektrik  enerjisi  ve güç sistemleri konularında çalışmalar yapmış olmak.
8 İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ FELSEFE VE DİN BİLİMLERİ
DİN BİLİMLERİ
DOÇENT 2 1 Din sosyolojisi veya sosyoloji alanlarının birinde doçent ünvanı almış olup din sosyolojisi konusunda çalışmalar yapmış olmak.
9 TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM REHBERLİĞİ TURİZM REHBERLİĞİ DOÇENT 3 1 Turizm   alanında   doçent   ünvanı   almış   olup   turizm pazarlaması konusunda çalışmalar yapmış olmak.
10 FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK ANALİZ VE
FONKSİYONLAR TEORİSİ
DOÇENT 3 1 Matematik     alanında     doçent     ünvanı     almış     olup
matematiksel    analiz    konusunda    çalışmalar    yapmış olmak.
11 FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 2 1 İngiliz  Edebiyatı  alanında  doktora  yapmış  olup  ilgili anabilim dalında çalışmaları olmak.
12 FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 2 1 İngiliz  Dili  ve  Edebiyatı  alanında  doktora  yapmış  olup ilgili anabilim dalında çalışmaları olmak.
13 DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ KLİNİK BİLİMLER PERİODONTOLOJİ DOKTOR
ÖĞRETİM ÜYESİ
3 1 Periodontoloji    anabilim    dalında    uzmanlık    yapmış olmak.