Çalışma Hayatı

Bekçi Maaşı Ne Kadar? 2024 Güncel Maaş

Bu içeriğimizde, ‘Bekçi maaşı ne kadar?’ sorusuna ve bekçilik mesleği ile ilgili merak edilenlere yanıt verdik. İşte ayrıntılar…

Abone Ol

Kamu güvenliğinin sağlanmasında kritik bir role sahip olan ve aynı zamanda son dönemlerin de en popüler meslek grupları arasında yer alan bekçilik, arama motorlarına da sık sık konu olmaktadır.

Özel sektöre bağlı olarak hizmet veren kurum ve kuruluşlardan bekçilerin görev tanımları, görev saatleri ve maaşları pek çok kritere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Kamuya bağlı olarak bekçi olarak görev yapan kişilerin maaş hesaplarında ise memuriyet durumu göz önünde bulundurulur. Peki, bekçi olmanın şartları nelerdir? Bekçiler ne kadar maaş alır? İşte konuya dair tüm merak edilenler…

BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU? 2024

İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapan bekçiler, kamu görevlisi olarak değerlendirilmektelerdir. Bu kapsamda bekçi maaşları da memur maaş artışlarına bağlı olarak değişmektedir.

Bekçi maaşları, eğitim durumu, medeni hal ve çalışma koşulları gibi pek çok faktöre bağlı olarak değişmektedir. Gece asayişini sağlamak ile yükümlü olan bekçilerin 2024 yılında en düşük 32 bin TL en yüksek ise 52 bin TL tutarında maaş aldıkları bilinmektedir.

LİSE MEZUNU BEKÇİ MAAŞI NE KADAR? 2024

Lise mezuniyetine sahip olan bekçilerin maaşları kıdemlerine göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca lise mezunu bekçi maaşlarında medeni halin de büyük bir önemi bulunmaktadır.

2024 yılının ilk yarısı için hesaplanmış olan lise mezunu bekçi maaşı ortalama olarak 32 bin 800 TL civarındadır.

ÜNİVERSİTE MEZUNU BEKÇİ MAAŞI NE KADAR? 2024

Lisans eğitimini tamamlamış olan bekçilerin maaşları medeni hallerine ve deneyim sürelerine göre değişiklik göstermektedir. Bu yıl için hesaplanmış olan lisans mezunu bekçi maaşı ise ortalama olarak 34 bin TL civarındadır.

YENİ BEKÇİ MAAŞI NE KADAR? 2024

Göreve yeni başlayan bekçilerin maaşları, deneyimli bekçilerin maaşlarına göre daha düşüktür. Bu yıl için yeni bekçiler için hesaplanmış olan ortalama maaş tutarının 33 bin 400 TL seviyesinde olduğu bilinmektedir.

EVLİ BEKÇİ MAAŞI NE KADAR? 2024

Bekçi maaşlarının hesaplanmasında ilgili kişinin medeni hali de önemli bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Evli bekçilerin bekar bekçilere göre daha yüksek maaş aldıkları bilinmektedir. Bu kapsamda 2024 yılı evli bekçi maaşlarının 33 bin TL ila 35 bin TL aralığında değişiklik gösterdiğini söylemek mümkündür.

BEKÇİ OLMA ŞARTLARI NELER?

Bekçi olmak isteyen kişiler İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan personel alımı ilanlarını yakından takip etmelilerdir. Söz konusu ilanda belirtilmiş olan şartları sağlayan kişiler, bekçilik sınavlarına başvurabilmektelerdir. Bu sınavların yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluştuğu bilinmektedir.

Sınavları başarılı bir şekilde tamamlayan bekçi adayları sonrasında spor mülakatı çerçevesinde değerlendirilirler. Tüm bu aşamaları tamamlamayı başaran adaylar, Polis Meslek Eğitim Merkezi bünyesinde verilen eğitimleri de tamamlamak zorundalardır.

Bekçi olmak isteyen kişilerin sağlamak zorunda oldukları başvuru kriterleri şu şekilde özetlenebilir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 18 yaşından küçük, 31 yaşından büyük olmamak,
  • En az lise mezunu olmak,
  • Yüz kızartıcı herhangi bir suçtan ötürü hüküm giymemiş olmak,
  • Alkol veyahut da uyuşturucu kullanımından kaynaklı olarak tedavi görmemiş olmak,
  • Silah taşıma konusunda hukuki açıdan bir engeli bulunmamak,
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ilgili maddesinde belirtilmiş olan memuriyet şartlarını sağlıyor olmak,
  • Sağlık açısından mesleğin icra edilmesine engel olabilecek bir durumu bulunmamak,
  • Aranan fiziki şartları sağlıyor olmak.