Hizmet-İş Sendikası

Belediye Meclisinde yaşananlara ilişkin Hizmet İş'ten açıklama

İşçilerin sesini duyurabilmek için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısına katılan Sendika yönetimi, ellerinde zarar verici cisimlerle toplantıya katılmakla suçlandı. Sendika yönetimi açıklama yaptı...

Abone Ol

12 Temmuz 2024 Cuma günü Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapan Hizmet-İş Sendikası Gaziantep 1 No’lu Şubesi yönetimi, “Katiyen kötü söz, küfür ve hakaret etmemekle birlikte saygı çerçevesinde işçinin ve emekçinin sesini duyurduk” ifadelerini kullandı.

Şehitkamil Belediyesi’nde çalışan işçilerin işten atılması, Hizmet İş Sendikası tarafından tepkiyle karşılandı. 8 ay ve üzeri süredir Şekabel A.Ş.’de çalışan daimi işçilerin işten çıkarılması ve 10 yıl ve üzeri kıdeme sahip öğretmenlerin temizlik işlerinde görevlendirilmesi sendika yönetimini harekete geçirdi.

Seslerini duyurabilmek için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısına katılan Sendika yönetimi, ellerinde zarar verici cisimlerle toplantıya katılmakla suçlandı. Bu suçlama üzerine açıklama yapan sendika yönetimi, “Meclis toplantısına katılma amacımız tamamen mağduriyetlerin giderilmesi için sesimizi duyurabilmek olup, hiçbir art niyet taşımadığımızı bilmenizi istiyoruz” dedi.

ELLERİNDE ZARAR VERİCİ BİR CİSİM YOKTU

Toplantıda yaşanan mağduriyetleri aktarırken Başkan Yılmaz'ın grup üyeleriyle birlikte salonu terk ettiğini belirten sendika yönetimi, mecliste yaşanan sürecin tamamının kamera kayıtlarında bulunduğunu ve ellerinde zarar verici bir cisim olmadığını, sadece karton pankartlarla seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirtti. Sendika yönetimi, Belediye Başkanı Umut Yılmaz ve destekçilerinin bu tutumunu esefle kınayarak, işçilerin ve öğretmenlerin haklarını korumak adına yaptıkları eylemi kamuoyunun takdirine sundu.