İş Fırsatları

BİM İş Başvurusu Nasıl Yapılır? Çalışma Şartları

Ülkemizin en büyük market zincirlerinden olan BİM’in iş fırsatları araştırılıyor. Peki, BİM’in personel alımı ilanlarına nereden ve nasıl başvuru yapılır?

Abone Ol

1995 yılında 21 mağaza ile faaliyetlerine başlamış olan BİM, zaman içerisinde büyük bir talep ile karşılaşmış ve sonuç olarak da Türkiye’nin market sektöründe pazar payı en yüksek markalarından biri haline gelmiştir.

BİM, günümüzde Türkiye genelinde binlerce mağazası ile her gün milyonlarca tüketiciye hizmet sunmaktadır. Haftada iki kere düzenlediği indirim kampanyaları ve haftanın belirli günlerinde düzenlediği ürün bazlı kampanyaları ile tüketicilerin dikkatlerini çekmeye devam eden BİM, iş arayışı içerisinde olan kişiler tarafından da yakından takip edilmektedir.

BİM’de çalışma şartları diğer marketlere nazaran biraz daha zorludur. Personellerin çoğu mağazalarda çalışır. Yanı sıra genel müdürlük, depo, ofis ve bölge müdürlüğü alanları için de personele ihtiyaç duyan firma, ek olarak mal indirme, yükleme ve yerleştirme alanlarında da iş gücüne gereksinim duymaktadır. Peki, BİM’in personel alımı ilanlarına nereden ve nasıl başvuru yapılır? İşte ayrıntılar…

BİM PERSONEL MAAŞLARI NE KADAR? 2024

BİM’de personel maaşları yapılan işe göre değişiklik göstermektedir. Mağazalarda çalışan personeller genel olarak 17 bin 2 TL, yani asgari ücret düzeyinde maaş almaktalardır. Bölge müdürlüklerinde çalışanlar ile depo görevlilerinin maaşlarının daha yüksek olduğu bilinmektedir. En yüksek maaş ise genel müdürlükte çalışan personellere ödenmektedir.

BİM PERSONEL ALIMI İLANI BAŞVURU ŞARTLARI

BİM’in personel alımı ilanı için göz önünde bulundurduğu kriterler, başvuru yapılmak istenilen pozisyona göre değişiklik göstermektedir. Mağaza personeli olarak çalışmak isteyen kişilerde aranan genel şartlar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • 30 yaşından büyük olmak,
  • Erkek adayların askerlik ile ilişiklerinin bulunmaması,
  • Adli sicil kaydının temiz olması,
  • Sektörde deneyim sahibi olmak,
  • Esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilmek.

BİM’DE PART TIME ÇALIŞILABİLİR Mİ?

BİM’in uzun süren çalışma saatlerinden şikayet edenler firmada part- time eleman olarak istihdam edilebilmektelerdir. Ancak bu, dönemsel bir uygulamadır. Yoğunluğun fazla olduğu bölgelerde bulunan mağazalarda part- time elemanlara ihtiyaç duyulabilir.

BİM’DE OFİS ÇALIŞANI NE İŞ YAPAR?

BİM’in ofis kısmında istihdam edilmiş olan personellerin görev tanımları da arama motorları aracılığı ile sık sık sorgulanan konu başlıkları arasında yer almaktadır.

Ofis çalışanlarının sorumlulukları görev tanımlarına göre değişiklik göstermektedir. Ancak genel olarak bu alanda çalışan personellerin; satışlar, mal alımları ile ilgili verilerin takip edilmesi, evrakların arşivlenmesi ve gerekli durumlarda rapor oluşturulması gibi yükümlülükleri doğrultusunda çalıştıkları bilinmektedir.

BİM’DE DEPO GÖREVLİSİ NE İŞ YAPAR?

BİM’de depo görevlisi olarak istihdam edilen kişi, sevkiyatın sağlanmasından ve depo düzeninden sorumludur. Depolardan diğer mağazalara sevkiyat yapılır. Bu neden ile sevkiyatta aksiliklerin yaşanmaması adına depo görevlisinin sorumluluklarını yerine getirmesi önemlidir.

BİM PERSONEL ALIMI İLANI BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

BİM’de çalışmanın yollarını arayan kişilerin en çok merak ettikleri konu başlıkları arasında iş başvuru süreci gelmektedir. BİM’in personel alımı ilanlarına nereden ve nasıl başvuru yapılabileceği merak edilmektedir.

BİM dönemsel işler için mağazaları üzerinden iş ilanları yayınlamaktadır. Söz konusu ilanlara doğrudan ilgili mağaza aracılığı ile başvuru yapılabilmektedir. Genel alımlar için ise BİM’in hem kendi internet sitesi hem de çeşitli kariyer platformları takip edilmelidir.

Başvurularını ileten adaylar için süreç başlamaktadır. İlgili pozisyon için belirlenmiş olan şartları sağlayan adaylara firma yetkilileri tarafından kısa süre içerisinde dönüş yapılmaktadır.