Emekli

Birleşik Emekliler Sendikası: Kurban Bayramı geliyor, emekliler ne yapacak?

BES Malatya Şube Başkanı Göktaş, "Kurban Bayramı geliyor. Emekliler ne yapacak? Bir tek zaten Kurban Bayramlarında et yiyebiliyor" dedi.

Abone Ol

Birleşik Emekliler Sendikası (BES) Malatya Şube Başkanı Haydar Göktaş, Kurban Bayramı öncesi emeklilerin yaşadığı sorunlardan bahsetti.  

Artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle alım gücü düşen emeklilerin ancak Kurban Bayramı'nda et yiyebildiğini, deprem bölgesindeki emeklilerin de bayram tadı yaşayamadığını dile getirdi. Göktaş, etin artık emekli evlerinde lükse dönüştüğünü ve yıllarca devlete hizmet vermiş emeklilerin et yemek için bayram ya da taziye evi beklemek zorunda kaldığını vurguladı.

Yaşamın her koşulda emeklileri zorladığını ifade eden Göktaş, yetkililerden bir an önce yaşam standartlarının iyileştirilmesini talep etti.

Göktaş, “Kurban Bayramı geliyor. Emekliler ne yapacak? Bir tek zaten Kurban Bayramlarında et yiyor. Kızılay da 120 ülkeye et yardımı yapacağını söylüyor. Bizim emeklilerde sadece bir taziye olduğu zaman ölü evinde yemek yiyebiliyor, et yiyebiliyor. Ailesiyle gidip taziye evinde et yiyor. Daha kötüsü, bir emeklinin evinde bir cenaze olduğu zaman o evin hane halkı ölünün derdine mi düşsün, milletin yemeğinin derdine mi düşsün? Bu taziye yemeklerinin de bir an önce kaldırılması gerekiyor. Çünkü gerçekten fakirlerin üzerinde bir yük, büyük bir sıkıntı veya yerel yönetimlerin bu taziye evlerinde yemekleri karşılaması lazım. Artık bu dünyada yaşamadık, geride kalanlara çile vermek istemiyoruz" dedi.