Ekonomi

Boş konutlardan da vergi alınacak

Ankara kulislerinde konuşuluyor! Boş konutlardan da vergi alınacak...

Abone Ol

Türkiye Gazetesi'nden Necmi Çiçekçi'nin haberine göre;  Ankara kulislerinde konut sektörüne yönelik yeni bir düzenleme yapılacağına ilişkin konuşmalar gerçekleşiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığının, vergi düzenlemelerinde yeni bir uygulamaya imza atacağı ve buna göre artık, boş konutların da vergiye tabii tutulacağı söyleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan taslağa göre; emlak vergileri ve tapu harçları artık gayrimenkullerin emlak vergisine esas değeri (belediye rayici) değil bölgesel rayiç bedeli üzerinden tahsil edilecek. Böylece devlet ve gayrimenkullerden ciddi gelir elde edecek.

BOŞ KONUTLARDAN VERGİ ALINCAK

Konut kiralarında yaşanan hızlı artışla birlikte konut alımlarında ciddi bir düşüş meydana gelirken kiralık evlere olan ilgi de arttı. Türkiye genelinde 600 bin konut, boş olarak bulunuyor.

Hükümet, bu boş konutların piyasaya girmesi için yeni bir vergilendirme sistemine giderek yüksek kira beklentisiyle boş tutulan konutların vergileri artırılacak. Böylece konut sahipleri, yüksek vergi yerine, satış fiyatında veya kirada indirimi tercih etmesi sağlanacak.