Çimento, Toprak ve Cam

Bu iş kolunda üye sayısı en çok artan sendika belli oldu! İşte, Çimse-İş, Kristal-İş, Öz Toprak-İş üye sayıları...

Çimento, Toprak ve Cam iş kolundaki sendikaların 2024 yılı üye sayılarına ilişkin veriler yayımlandı. İşte, Türkiye Çimse-İş Sendikası, Kristal-İş Sendikası ve Öz Toprak-İş Sendikası üye sayıları...

Abone Ol

EMEK HABER ÖZEL/ Çimento,Toprak ve Cam iş kolundaki sendikaların 2024 yılı üye sayılarına ilişkin veriler Resmi Gazete'de yayımlandı. Açıklanan verilere göre iş kolunda bu yıl da liderliği TÜRK-İŞ'e bağlı Türkiye Çimse-İş Sendikası aldı.

Geçen yıl 27 bin 887 üyeye sahip olan Türkiye Çimse-İş Sendikası, 2024 yılında 27 bin 127 üye ile liderliğini korudu. Sendika, bu yıl da iş kolunda en fazla üyeye sahip sendika oldu. En fazla üyeye sahip ikinci sendika ise yine TÜRK-İŞ'e bağlı Kristal-İş Sendikası oldu.

ÜYE SAYISINI EN FAZLA ARTIRAN SENDİKA...

Çimento,Toprak ve Cam iş kolunda üye sayısı bakımından ikinci sırada olan sendika, geçen yıllarda da olduğu gibi yine TÜRK-İŞ'e bağlı Kristal-İş Sendikası oldu. Kristal-İş Sendikası, 2023 yılında 8 bin 634 üyeye sahipken, bu yıl üye sayısını artırarak toplamda 8 bin 858 üyeye sahip oldu. Üye sayısını artıran sendika sadece Kristal-İş olmadı. HAK-İŞ'e bağlı Öz Toprak-İş Sendikası da üye sayısını artırdı. Geçen yıl 3 bin 653 üyeye sahip olan sendika, bu yıl bu sayıyı 4 bin 200'e yükseltti. Öz Toprak-İş Sendikası, iş kolunda üye sayısını en fazla artıran sendika oldu.