Çalışma Hayatı

Burger King Bayilik (Franchise) Şartları ve Ücreti 2024

Bu içeriğimizde; Burger King’in bayilik imkanına ve markanın diğer özelliklerine dair bilgilendirmelerde bulunduk.

Abone Ol

4 Aralık 1954 tarihinde ‘Have It Your Wave’ sloganı ile hizmet vermeye başlamış olan fast food zinciri Burger King, David Edgerton ve James McLamore tarafından kurulmuştur. 1967 yılına gelindiğinde en büyük 3’üncü fast food zinciri olmayı başaran marka ülkemizde ve birçok dünya ülkesinde hizmet vermektedir.

Burger King’in asıl kurulma amacı savaş sonrasında çocuklu ailelere hızlı ve uygun fiyatlı yemek hizmetini ulaştırmaktı. O dönemlerde fiyatları sektör ortalamasının bir hayli altında olan firma, 1958 yılında televizyonlara reklam vererek popülerliğini daha da artırdı.

Günümüzde halen büyümeye devam eden bir fast food zinciri olarak karşımıza çıkan Burger King, girişimciler tarafından da yakından takip edilmektedir. Arama motorlarında ‘Burger King bayiliği’ başlığı altında birçok sorgulama yapılmaktadır. Bizler de bu içeriğimizde firmanın bayilik imkanına ve diğer özelliklerine dair detaylı bilgilendirmelerde bulunduk.

Burger King Bayilik Şartları Nelerdir?

Burger King bayiliği şartları bu alanda hizmet vermek ve yüksek kazançlar elde etmek isteyen pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Öncelikle belirtmek gerekir ki Burger King belirlemiş olduğu şartları sağlayan tüm başvuru sahiplerini değerlendirmeye almaktadır.

Burger King 2024 yılı bayilik başvuru şartları şu şekilde sıralanabilir:

  • Finansal birikime sahip olmak,
  • TAB Gıda tarafından verilen eğitimlerin tamamına katılım sağlamak,
  • Yöneticilik tecrübesi bulunmak,
  • Şehrin en işlek caddesinde ve ilgili binanın giriş katında bayi açmak,
  • Kredi notu yüksek olmak.

Burger King Bayilik Ücreti Ne Kadar?

Burger King, isim hakkı itibari ile son derece maliyetli olan bir markadır. Bayilik ücretleri oldukça yüksek olan firmanın güncel fiyat uygulamasına dair resmi bir açıklama bulunmamaktadır. Ancak 2023 yılı verilerine göre Burger King ortalama bayilik ücreti 550 bin dolar olarak kayda geçmiştir.

Burger King Franchise Nasıl Alınır?

Burger King bayiliği almak için yapılması gerekenler, finansal gücü olan birçok girişimci tarafından merak edilmektedir. Öncelikle bayilik başvurusunun yapılabilmesi için ilgili kişinin tüm başvuru şartlarını sağladığından emin olması gerekir.

Burger King bayilik başvurusu için TAB Gıda ile iletişime geçilmelidir. TAB Gıda’nın resmi web sitesinde bulunan ‘Burger King Franchising’ butonuna tıklandıktan sonra açılan sayfada yer alan başvuru formu doldurulmalıdır. Formda istenen bilgilerin eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurulmasının ardından yetkililer, başvuru sahipleri ile doğrudan iletişime geçeceklerdir.

Burger King’in Kaç Tane Bayisi Var?

Burger King bayi sayısı hem girişimciler hem de restoran zincirinin müdavimi olan tüketiciler tarafından merak edilmektedir.

Burger King’in ülkemiz genelinde şube sayısı 750’nin üzerindedir. 1995 yılından bu yana ülkemizde şube açan firma, 70 ilimizde aktif olarak hizmet vermektedir.

Ülkemiz haricinde 58’in üzerinde ülkede de aktif olarak hizmet vermeye devam eden Burger King’in güncel şube sayısı 11 binin üzerindedir.

Burger King Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası Nedir?

Burger King müşteri hizmetleri iletişim numarası arama motorları üzerinden sık sık sorgulanmaktadır. Tüketiciler firmaya yönelik öneri ve şikayetlerini, girişimciler ise farklı konularda bilgi sahibi olma taleplerini iletebilmek amacı ile fast food zincirinin aktif müşteri hizmetleri iletişim numarasını merak etmektelerdir.

Burger King’in güncel müşteri hizmetleri iletişim numarası ‘444 54 64’ şeklindedir. Arzu edenler hem bu numara üzerinden hem de şubelerde bulunan formlar aracılığı ile firma ile iletişime geçebilmektelerdir. Ancak söz konusu iletişim kanalları üzerinden bayilik ile ilgili bir bilgi verilmemekte, arayanlar TAB Gıda’ya yönlendirilmektelerdir.