İş Fırsatları

Çağdaş Market İş Başvurusu Nasıl Yapılır? Çalışma Şartları

Bu içeriğimizde; Çağdaş Market’e ve market yönetiminin istihdam çerçevesinde belirlediği kriterlere yer verdik. İşte ayrıntılar…

Abone Ol

Türkiye’nin dört bir yanında bulunan şubeleri aracılığı ile tüketicilere hizmet veren Çağdaş Market, geniş ürün yelpazesi ve müşteri odaklı hizmet anlayışı ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

1987 yılında İstanbul’da kurulmuş olan Çağdaş Holding’e bağlı olarak faaliyet gösteren Çağdaş Market, her gün milyonlarca tüketici tarafından ziyaret ediliyor. Birçok markanın ürünlerini uygun fiyatlar aracılığı ile tüketicilere ulaştırma telaşı içerisinde olan zincir market, yalnızca tüketiciler tarafından değil zincir market sektöründe çalışmak isteyen diğer vatandaşlar tarafından da yakından takip ediliyor.

Çağdaş Market ailesinin bir üyesi olmanın yollarını arayan birçok kişi, firmanın çalışma şartlarını, personel maaşlarını ve bu konuya yönelik diğer ayrıntıları merak ediyor. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde Çağdaş Market’in istihdam fırsatlarına dair birtakım bilgilendirmelerde bulunduk. İşte konuya ilişkin ayrıntılar…

ÇAĞDAŞ MARKET ÇALIŞMA ŞARTLARI VE ÇALIŞMA SAATLERİ

Çağdaş Market şubelerini artırarak tüm Türkiye’de milyonlarca tüketiciye hizmet verme hedefi doğrultusunda ilerlerken personel sayısını da artırmaya devam ediyor.

Zincir market sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalarda olduğu gibi Çağdaş Market’te de esnek çalışma saatlerine ayak uydurmak gerekiyor. Personeller haftanın 6 günü çalışıp 1 gün izinli oluyorlar. İzin günü ise personel sayısına, işin yüküne ve yoğunluğuna göre belirleniyor. Market bünyesinde 1 yılını doldurmuş olan çalışanların 14+2 günlük yıllık izin hakkı oluyor.

Çağdaş Market bünyesinde hizmet veren şubelerin bazıları 10:00- 22:00 saatleri arasında bazıları ise 09:00- 21:00 saatleri arasında açık oluyor. 12 saat kesintisiz olarak hizmet veren market bünyesinde personellere vardiya usulüne göre çalışıyorlar. Baz personeller sabah mağazayı açıp güne hazırlarlarken bazıları da öğle saatlerinde işe başlayıp akşam, mağazayı kapatırlar. Personellerin gün içerisinde öğle yemeği, ihtiyaç molaları ve çay- sigara izinleri bulunuyor.

ÇAĞDAŞ MARKET PERSONEL MAAŞLARI

Çağdaş Market ile ilgili en çok merak edilen konu başlıklarından biri de firmanın maaş uygulaması ile ilgilidir. Firmanın çalışanlarına ne kadarlık ödemeler yaptığını öğrenmek isteyen pek çok kişi arama motorları üzerinden konuya yönelik sorgulamalarda bulunmaktadır.

Diğer zincir marketlerde olduğu gibi Çağdaş Market’te de maaşlar, personellerin pozisyonlarına göre değişiklik göstermektedir. 17 bin 2 TL’lik asgari ücret uygulamasının bulunduğu market bünyesinde; temizlik elemanları, kasiyerler, güvenlik görevlileri, müdürler, bölge temsilcileri gibi farklı pozisyonlarda çalışan personeller bulunmaktadır. Dolayısı ile marketin maaş uygulaması da bu pozisyonlara bağlı olarak değişiklik göstermektedir.  

ÇAĞDAŞ MARKET’TE PART- TIME ÇALIŞMA VAR MI?

İş arayışı içerisinde olan birçok üniversite öğrencisinin bulunduğu bilinmektedir. Öğrencilerin büyük bir kısmı ise özellikle üniversitelerine ya da evlerine yakın lokasyonlarda çalışmayı tercih etmektelerdir. Bu kapsamda üniversite öğrencileri tarafından yakından takip edilen firmalardan olan Çağdaş Market’in yarı zamanlı çalışmaya imkan tanıyıp tanımadığı merak edilmektedir.

Çağdaş Market mağazalarının yoğunluklarına bağlı olarak yarı zamanlı çalışacak personellere ihtiyaç duyabilir. Bu neden ile yarı zamanlı çalışmak isteyen kişilerin bölgelerinde hizmet veren Çağdaş Market şubesinin güncel personel ilanlarını takip etmeleri gerekmektedir.

ÇAĞDAŞ MARKET İŞ BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Çağdaş Market’in personel alımı ilanları birçok farklı platform üzerinden yayınlanmaktadır. Firma kendi kurumsal sitesinden personel ilanlarını yayınlayabildiği gibi eleman.net, Kariyer.net gibi kariyer platformları aracılığı ile de yeni personellere ihtiyaç duyduğunu duyurabilmektedir. Dolayısı ile firmaya iş başvurusunda bulunmak isteyenler bu platformlardan birini tercih edebilirler. Yanı sıra iş ilanının verildiği mağazaya şahsi bir başvuru yapılması da söz konusudur.