Çalışma Hayatı

CarrefourSA deposunda gece sevkiyatı dikkat çekti!

CarrefourSA market zincirine bağlı DGR (Doğru) isimli taşeron firmanın deposunda çalışan işçilerin işten atılmasının ardından işçilerin direnişi sürerken, işçilerin depoya girişini engelleyen işveren, sevkiyatı gece vakti yaptı.

Abone Ol

EMEK HABER/ ÖZEL Sabancı Holding'e ait İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bulunan CarrefourSA market zincirine bağlı DGR (Doğru) isimli taşeron firmanın deposunda çalışan 5 işçi, işte atılmıştı. İşçilerin depo önünde direnişi devam ederken, yeni haberler gelmeyede devam ediyor.

EYLEM ÖNCESİ İŞÇİLERİ KAÇIRIYOR 

Bugün sabah saatlerinde depoda çalışan kadrolu işçilere, eylemle ilgili uyarı mesajı gönderildi. CarrefourSA İK ve Sürdürebilirlik tarafından gönderilen mesajda, işçilerin öğlen saatlerinde evden çalışmalarını gerektiği söylenildi. Ofiste kalması gerekenlerin ise ise zemin kat ve 1. kat bahçesine çıkmalarını yasakladı. 

GECE VAKTİ SEVKİYAT!

Depo çalışanı Ayşe Hanım, dün gece vakti tırlarla depodan ürünlerin alel acele çıkarıldığını söyledi. İşçi Ayşe, direnişteki işçilerin depoya girmesini engellemek istediği için işverenin sevkiyatı gece vakti gerçekleştirdiğini belirtti. Depoda çalışacak işçi kalmadığını, bu nedenle deponun kapandığının altını çizen Ayşe, sadece kadrolu depo amirlerinin göreve devam ettiğini belirtti. Ayşe, dün gece eylemdeki işçiler olarak yaşadıklarını şöyle ifade etti:

"Depoyu mühürlediler, kadroluları idari izne çıkarılar fakat biz depoda bir hareketlilik olduğunu gördük ve orada toplanmaya gittik. Deponun arka kapısından malların tırlara yüklediğini gördük. Depo amirlerine sebebini sorduğumuzda 'yöneticiler bizi zorla getirdi' dediler. Dün bu tırların önüne oturduk ve çıkmalarına izin vermedik. Polis müdahalesi ile karşılaştık. 2 tırı çıkardılar ama 5 tırın dolu gitmesine izin vermedik. Bizler, dün gece sabaha kadar deponun önündeydik" dedi.