Gündem

Cevdet Yılmaz'dan vergi affına ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, zenginlere vergi affının gündemde olmadığını, Cumhurbaşkanının vergi paketi konusunda geniş kesimlerin lehine, çok kazananlardan daha fazla vergi almayı öngören bir yaklaşımla çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.

Abone Ol

Son günlerde sık sık gündeme gelen vergi afları konusunda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan açıklama geldi. Zengin vatandaşlara vergi affı uygulanacağına yönelik ortaya atılan iddialara yanıt veren Yılmaz, konunun hiçbir zaman gündeme gelmediğini söyledi.

Yılmaz X hesabından yaptığı açıklamada, hükümetin aldığı kararları şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaştığını dile getirdi. Yılmaz paylaşımında, "Hükümetimiz, resmi politika belgelerinde veya yetkililerce yapılan açıklamalar ile izleyeceği politikaları ve kapsamlı etki değerlendirmeleri sonrasında aldığı kararları şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşmaktadır." dedi.

Zenginlere vergi affının gündemde olmadığını belirten Yılmaz şöyle devam etti:

"Meclis'imizden geçen son vergi paketi de bu aşamalardan geçerek teklif halini almış ve Meclis'imizin taktiri ile yasalaşmıştır. Bu süreçlerde "zenginlere vergi affı" hiç bir aşamada gündeme dahi gelmemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın vergi paketi hususunda tercihleri tam aksine net bir şekilde geniş kesimlerinden yana, çok kazanandan çok almayı öngören bir yaklaşım ile çalışmaların yapılması yönünde olmuştur. Aziz milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızı da bu yalanları yaymaya çalışanları da gayet iyi tanımaktadır."