Çalışma Hayatı

Çiçek Sepeti Bayilik (Franchise) Şartları ve Ücreti 2024

Çiçek Sepeti bayiliği nasıl alınır? Çiçek sepeti bayilik ücreti ne kadar? İşte Çiçek Sepeti bayilik hizmetine dair ayrıntılar…

Abone Ol

2006 yılında Emre Aydın tarafından kurulmuş olan Çiçek Sepeti, internet ortamında satış yapan bir firmadır. Firma yalnızca çiçek değil takıdan giyime kadar çok çeşitli kategoriler altında ürün satışı yapmaktadır.

Birçok bölgede ‘aynı gün teslimat’ garantisi ile hizmet veren Çiçek Sepeti’ne 2011 yılında Amazon hissedar olmuştur. Günümüzde bayilik vererek büyümeye devam eden Çiçek Sepeti, girişimciler tarafından yakından takip edilmektedir. Birçok girişimci ve girişimci adayı ‘Çiçek Sepeti bayiliği’ başlığına yönelik sorgulamalarda bulunmaktadır.

Çiçek Sepeti Bayilik Şartları Nelerdir?

Çiçek Sepeti bayiliği şartları arama motorları üzerinden sık sık sorgulanmaktadır. Firmanın hangi şartlar çerçevesinde bayilik tanımladığı merak edilmektedir.

Çiçek Sepeti bayilik şartları genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

  • Bayi için şehrin en işlek caddesinin tercih edilmesi,
  • Müşteri memnuniyetine önem verilmesi,
  • Dükkanın en az 5 metrekare büyüklüğünde olması,
  • Hızlı teslimat garantisinin verilmesi.

Çiçek Sepeti Bayilik Ücreti Ne Kadar?

Çiçek Sepeti bayilik ücreti birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Son bilgilere göre firma bayilik talebinde bulunan kişilerden herhangi bir ücret istememektedir.

Bayilik ücreti talep etmeyen Çiçek Sepeti, komisyon sistemini uygulamaktadır. Bayi açıldıktan sonra firmaya yapılan satışlar üzerinden yüzde 30 İla yüzde 40 aralığında bir komisyon ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca bayilik için ürün temin edilmesi de gerekmektedir. 2023 yılında ürünler için istenen ortalama tutar 20 bin TL olarak kayda geçmiştir.

Çiçek Sepeti Franchise Nasıl Alınır?

Çiçek Sepeti bayiliği almak için yapılması gerekenler, birçok girişimci tarafından merak edilmektedir. Sektöre bilindik bir markanın bünyesinde dahil olmak isteyen pek çok kişi, bunun için nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini öğrenmeye çalışmaktadır.

Çiçek Sepeti bayiliği için ilk olarak firmanın resmi web sitesinde yer alan ‘Satış Yap’ sekmesinin açılması gerekmektedir. Bu sekmede bayilik başvuru formu bulunmaktadır. Form, eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmalıdır. Başvuru esnasında; STK olarak satıl, Çiçek Sepeti bayiliği, öğrenci olarak satış, franchise mağaza, pazar yerlerinde satış (kadın girişimciler için) seçeneklerinden birinin işaretlenmesi gerekmektedir. Başvurunun tamamlanmasının ardından kısa bir süre içerisinde başvuru sahibi ile iletişime geçilmektedir.

Çiçek Sepeti’nin Kaç Tane Bayisi Var?

Çiçek Sepeti bayi sayısı tam olarak bilinmemektedir. Ancak 2023 yılı verilerine göre firmanın 40 binden fazla tedarikçi ağı bulunmaktadır. 550’den fazla personeli olan firma, günümüzde halen aktif olarak hizmet vermeye ve tüketicilerden talep görmeye devam etmektedir. Dolayısı ile geçtiğimiz yıl paylaşılmış olan bu rakamların bugün daha da yükselmiş oldukları tahmin edilmektedir.

Çiçek Sepeti Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası Nedir?

Çiçek Sepeti müşteri hizmetleri iletişim numarası hem tüketiciler hem de bu alanda ve bu firmaya bağlı olarak hizmet vermek isteyen girişimciler tarafından merak edilmektedir. Siparişlere ilişkin sorunların çözülmesi, dilek ve şikayetlerin iletilmesi yanı sıra bayilik sistemine ilişkin bilgi alınabilmesi için firmanın müşteri hizmetleri iletişim numarasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Çiçek Sepeti’nin aktif olarak kullandığı müşteri hizmetleri iletişim numarası ‘0850 222 00 79’ şeklindedir. Bu numara üzerinden ürünlerin iade ve değişim süreçlerine dair de bilgi alınabilmektedir. Ancak firmanın müşteri hizmetlerinde çalışan kişilerden bayilik sistemine dair bilgi alınamamaktadır. Dolayısı ile girişimcilerin bayilik talepleri için müşteri iletişim numarasını değil firmanın resmi web sitesini tercih etmeleri gerekmektedir.