Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'enflasyon düşecek' diyerek tarih verdi!

Son olarak partisi tarafından düzenlenen bir toplantıya katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonun düşeceği o tarihi işaret etti.

Abone Ol

2019 yılının son günlerinde ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını yalnızca sağlık alanında değil ekonomi alanında da ciddi sıkıntıların gözlenmesine yol açmıştı. Pandeminin ilanından bu yana salgının kontrol altına alınması adına pek çok bilimsel çalışma yürütülürken ekonomik anlamda da önemli adımlar atıldı. Sonuç olarak bugün pandeminin izleri silindi ancak ekonomi alanında yarattığı tahribatların üstesinden halen gelinemedi.

Salgının ekonomik açıdan yarattığı kayıpların başında gelen yüksek enflasyon hem ülkemizde hem de birçok dünya ülkesinde alım gücünün düşmesine yol açtı. Bir süredir yüksek enflasyona karşı faiz kararları başta olmak üzere pek çok alanda etkili düzenlemeler yapılırken ülkemizde de enflasyon ile mücadele kapsamında ciddi adımlar atıldı.

Yüksek enflasyonun toplumun her kesimini direkt olarak etkilemeye devam ettiği şu günlerce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan insanları umutlandıran bir açıklama geldi. Ekonomik verilerin şu an için iyi gelmeye devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonun düşüşe geçeceği o tarihi işaret etti.

TÜRKİYE EKONOMİSİ BÜYÜDÜ

AK Parti’nin Kızılcahamam’da düzenlediği İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katılım sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomide verilerin güzel geldiğini belirtti. Güncel verilere göre Türkiye ekonomisinin senenin ilk çeyreğinde yüzde 5.7 oranında büyümüş olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, son veri ile birlikte üst üste 15 çeyreklik dilimde bir büyüme kaydedilmiş olduğunu vurguladı.

SENENİN İKİNCİ YARISINA DİKKAT ÇEKTİ

Enflasyonun düşüşe geçmesini bekleyenler için senenin ikinci yarısını işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte çalışanların da büyümeden doğrudan pay aldıklarını ve asgari ücrete yapılan ara zamların da etkisi ile rekor seviyelerin kayda geçtiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Hayat pahalılığını körükleyen, fahiş fiyat ve fırsatçılık sorununda yeni düzenleme ile elimiz güçlendi. Diğer konular ile ilgili gerekli adımları atıyoruz. Tuzu kuru olanların değil, sessiz yığınların sesi, milletin birikmiş sorunlarının çözüm adresi olmaya devam edeceğiz.”