Ekonomi

Depoları doldurun: 3 TL 27 kuruşluk akaryakıt zammı ertelendi!

Son dönemlerde hareketli günler geçiren akaryakıt fiyatları, yeni bir gelişme ile gündeme geldi. İşte ayrıntılar…

Abone Ol

Pandemi, yüksek enflasyon, kur farkı, Rusya- Ukrayna savaşı derken son birkaç yıldır durmadan değişen brent petrol fiyatları, ülkemizde de akaryakıt fiyatlarının dalgalı seyretmesine yol açtı. Geçtiğimiz yıllarda 100 dolarlık kritik seviyeyi aşarak rekor kıran brent petrolün ardından ülkemizde de benzin ve motorin fiyatları tarihi seviyeleri görmüştü.

Akaryakıt fiyatlarına doğrudan etki eden brent petrol fiyatları, 21 Haziran 2024 Cuma gününe yüzde 0,01’lik düşüş ile başladı. Şu saatlerde 85,70 dolardan işlem gören brent petrolün ardından gözler benzin ve motorin fiyatlarına çevrildi.

Orta Doğu temelli jeopolitik gelişmelere bağlı olarak dalgalı seyreden brent fiyatlarının ardından benzin ve motorine zam yapılacağı duyurulmuştu. Akaryakıt sahiplerinin tepkilerine sebep olan zam duyurusunun ardından yeni bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre yetkililer zam uygulamasını erteleme kararı aldı. İşte son gelişmeler…

GECE YARISI POMPAYA YANSITILACAKTI

Son dönemlerde birçok faktöre bağlı olarak bir düşüp bir yükselen benzin ve motorin fiyatları, dün yeni bir güncelleme haberi ile gündeme gelmişti. Kulislerden gelen bilgilere göre akaryakıt fiyatlarında değişiklik yapmak üzere harekete geçen yetkililer gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere hem motorinin hem de benzinin litre fiyatına zam yapacaklardı. Ancak yeni bir gelişme ile zam kararının ertelenmiş olduğu bildirildi.

Edinilen bilgilere göre gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere pompaya yansıtılmasına karar verilen ve ardından da ertelenen güncelleme kararına göre motorinin litresine 1 TL 63 kuruş, benzinin litresine ise 1 TL 64 kuruş zam yansıtılacaktı.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Zam güncellemesinin ne zaman pompaya yansıtılacağı henüz tam olarak bilinmiyor. Artış öncesi benzin ve motorin fiyatlarında son durum ise şu şekilde:

  • Ankara benzin- motorin: 41,24 TL- 41,63 TL
  • İstanbul Anadolu Yakası benzin- motorin: 40,15 TL- 40,57 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası benzin- motorin: 40,29 TL- 40,67 TL
  • İzmir benzin- motorin: 41,54 TL- 42,02 TL