Öz Sağlık-İş Sendikası

Devlet Sert: Bayrağımız için gerekirse ölürüz

Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, son günlerde yaşanan Suriyeli sığınmacılar konusundaki gerilime ilişkin mesaj yayınladı.

Abone Ol

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı, Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Suriyeli sığınmacılar konusunda ülkede yaşanan gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Herkesi sağduyulu hareket etmeye davet eden Sert, milliyet ve ülke gözetmeksizin herkesin hak ettiği cezayı alması gerektiğini söyledi. Devlet Sert, şu açıklamalarda bulundu:

"Bayrağımız için gerekirse ölürüz, öldürürüz. Ama bu bir devlet politikasıdır, devletimiz gerekeni yapacaktır. Suriyeli sığınmacılar üzerinde  halkımızı galeyana getirmek isteyenlere prim vermeyeceğiz. 

Toplumun sıkıntı çeken kesimlerinin öfkesini mültecilere yönelten provokatörler var. Türkiye mülteci sorununu devlet politikası olarak yeniden ele almalıdır. 

Şehirlerimizde sokakta Suriyeli mülteci avına çıkanlar, yakıp yıkanlar ile Suriye'de bayrağımızı yakıp tırlarımıza saldıranlar aynı maşalar. 

Suç işleyen mutlaka cezasını çekmeli, suçlunun milliyetinin, ülkesinin önemi olmaz. Evet mültecilerin işledikleri suçlarda büyük oranda artış var. Ama biz hukuk devleti içinde kalmaya mecburuz."