Ekonomi

Doğal gaz ve elektrik tarifeleri değişiyor mu?

Zam haberlerinin gündemi meşgul etmeye devam ettiği şu günlerde bir değişiklik de enerji tarafında yaşandı. İşte ayrıntılar…

Abone Ol

Yüksek enflasyonun dünya ekonomisi adına ciddi bir tehdit oluşturmaya devam ettiği şu günlerde vatandaşların alım güçleri de dibe çekildi. Gıdadan emlağa, otomotivden tekstile nerede ise tüm hizmet alanlarında yüksek oranlı zamlar ile karşılaşmaya devam eden vatandaşlar, uzun süredir devam eden bu zam furyasına tepki gösterdi.

Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacağının kesinleşmesinin ardından hayat pahalılığının bir nebze olsun gerilemesi beklenirken temmuz ayı öncesi zam haberleri gelmeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde motorin ve benzin tarafında duyurulan yüksek oranlı zamların ardından bu kez de elektrik ve doğal gaz tarifelerine yönelik bir gelişme yaşandı. İşte doğal gaz ve elektrik fiyatlandırmalarına ilişkin ayrıntılar…

DOĞAL GAZA ZAM VAR MI?

Rusya- Ukrayna savaşının başladığı dönemlerde dünya adına ciddi bir endişeye yol açan doğal gaz tüketim ücretleri, dün bir kez daha gündeme geldi. Temmuz ayında açıklanacak olan 6 aylık enflasyona bağlı olarak birçok kalemde fiyat güncellemelerinin yapılacağı tahmin edilirken doğal gaz fiyatlarının değişip değişmeyeceği de merak konusu oldu.

Doğal gaza çift haneli zammın yansıtılmaya hazırlanıldığı iddiası gündeme bomba gibi düşerken BOTAŞ’tan konuya ilişkin ayrıntılı bir açıklama geldi.

Resmi web sitesi üzerinden bir açıklama yayınlayan BOTAŞ, temmuz ayında konut tüketicileri, sanayi aboneleri ve elektrik üretimi amaçlı tarifelerde herhangi bir değişiklik yapılmayacağını bildirdi.

ELEKTRİĞE KALLAVİ ZAM

Doğal gaz tarifelerinde herhangi bir değişikliğin yapılmayacağı netlik kazanırken gözler bu kez de elektrik tarifelerine çevrildi.

Dünden bu yana gündemden düşmeyen iddiaya göre Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere tarife değişikliğine gidecek.

Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre konutlarda kullanılan elektriğe yüzde 38 oranında zam yapılacak. Ticarethanelerde kullanılan elektrik için ise henüz bir zam düzenlemesi planlanmıyor. Konuşulanlara göre yılın son çeyreğinde yani 1 Ekim tarihinden itibaren geçerli olmak üzere elektrik için bir zam daha söz konusu olabilir.