Emekli

Emekli olmalarına rağmen iş arıyorlar!

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, 30 bini aşkın yaşlının İŞKUR’a başvurarak iş arayan yaşlıların sayısının 30 bine ulaştığını söyledi.

Abone Ol

Artan ekonomik pahalılık ve yaşam maliyetleri sebebiyle 60 yaş üstü emekli vatandaşlar da emekli aylıklarının olmasına rağmen iş başvurusunda bulunuyor.

Geçim sıkıntısı çeken yaşlılar, soluğu İŞKUR'da alıyor.  CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, 60 yaş ve üzeri iş arayan yurttaşların sayısının geçtiğimiz yılın nisan ayına göre yüzde 33,6 arttığını kaydetti. Demir, İŞKUR’a başvurarak iş arayanlar yaşlıların sayısının yaklaşık 30 bine ulaştığını söyledi.

Sözcü'de yer alan habere göre Demir şunları söyledi:

“60 yaş ve üzeri iş arayan yurttaşların sayısı geçen yılın nisan ayına göre yüzde 33,6 arttı. 2023 Nisan ayında 60 ve üzeri yaştaki 20 bin 905 kişinin kayıtlı olduğu İŞKUR’da bu yıl 27 bin 937 yurttaş iş için bekliyor. Emekliler ya başka bir işte çalışıyor ya da iş arıyor. Yaşlılık aylığı alan her 100 emekliden 17’si SGK’ye kayıtlı olarak ücretle bir başka işverenin yanında çalışıyor. Maaşları hiçbir şeye yetmeyen emekliler çareyi iş aramakta buluyor. Bu tablonun sorumlusu AKP ise emekli maaşından nasıl daha fazla kısarız derdinde.