Ekonomi

Emeklilere kötü haber: Temmuz zammı yetersiz kalabilir!

Milyonların gözleri kulakları temmuz ayı zammında iken bir isimden tedirgin eden bir açıklama geldi. İşte emeklileri kahredecek olan o açıklama…

Abone Ol

Yüksek enflasyon ve kur farkı, ekonomik algıların tamamen değişmesine yol açtı. Gıdadan tekstile, teknolojiden emlağa kadar tüm sektörlerde kayda geçen yüksek oranlı zamlar, milyonlarca kişinin gelirleri ile geçinememelerine sebep oldu.

Son dönemlerde özellikle gıda fiyatlarında gözlenen artışlar vatandaşların buzdolaplarını dahi doldurmalarına engel olurken bu durum özellikle emeklileri adeta sarstı. Ocak ayında aldıkları maaş zammının yetersiz olduğunu ve dolayısı ile de geçinemediklerini her fırsatta dile getiren emekliler temmuz ayında bütçeleri toparlayacak bir maaş artışı beklerlerken kahreden bir açıklama geldi. Cem Küçük, temmuz ayı zammının da yetersiz kalabileceğini ileri sürdü.

MAYIS AYINDA REKOR ENFLASYON

10 bin TL’lik dip maaşları ile ay sonlarını getiremeyen emekliler, gözlerini temmuz ayı maaş artışlarına çevirdi. Şu sıralar Kurban Bayramı ikramiye ödemeleri ile bir nebze olsun yüzleri gülen emekliler için ne kadarlık bir maaş zammının söz konusu olacağı merak edilirken Türkiye İstatistik Kurumu’nun rekor enflasyon açıklaması ekonomi gündemine bomba gibi düştü.

Türkiye İstatistik Kurumu mayıs ayında enflasyonun yüzde 3,37 düzeyinde gerçekleştiğini bildirdi. Senelik enflasyon ise yüzde 75,45 ile rekor seviyeye ulaştı. Bu kapsamda 5 aylık enflasyon yüzde 22,71 olarak hesaplandı. Haziran ayı enflasyonunun temmuz ayının başında açıklanması ile birlikte 6 aylık enflasyon netlik kazanmış olacak. Söz konusu oran emekli maaşlarına yansıyacak.

CEM KÜÇÜK’TEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

TGRT Haber’e konuşan Gazeteci Cem Küçük, canlı yayında emekli maaşlarına dikkat çekti. Mevcut zamlara bakıldığında temmuz ayı maaş zamlarının da emekliler için yetersiz kalabileceğini ifade eden Küçük, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Mayıs ayına kadar mutfak ve banyoda kullanılan doğal gazın 25 metreküpünü devlet ödüyordu. Bu yapılan zamları anlamak mümkün değil. Döviz 40 TL olsa her şeye zam gelse anlaşılır ama 1 yıldır da belli şeyler sabit duruyor. Ancak her şeye zam gelmeye devam ediyor.”