Gündem

En fazla artış konutta oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyon verilerinde en fazla artışın yaşandığı ana grup konut fiyatları oldu.

Abone Ol

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) haziran ayında aylık olarak %1,64 oranında artarken, yıllık enflasyon %71,60 seviyesine geriledi.

2024 yılı haziran ayında bir önceki aya göre en yüksek artış %3,79 ile konut grubunda gerçekleşti. TÜİK, haziran ayına ilişkin TÜFE verilerini duyurdu ve TÜFE'deki değişim oranları şu şekilde oldu:

Bir önceki aya göre %1,64, bir önceki yılın aralık ayına göre %24,73, bir önceki yılın aynı ayına göre %71,60 ve on iki aylık ortalamalara göre %65,07.

En yüksek artış konutta oldu

Konut fiyatlarında hissedilen artış TÜİK rakamlarında da kendini gösterdi. TÜİK'in açıkladığı 2024 Haziran ayı verilerine göre bir önceki aya oranla en çok azalan ana grup yüzde -0,58 ile giyim ve ayakkabı oldu. 2024 Haziran ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 3,79 ile konut oldu.