İş Fırsatları

File Market İş Başvurusu Nasıl Yapılır? Çalışma Şartları

File Market iş başvurusu nasıl yapılır? File Market çalışma şartları neler? İşte konuya dair ayrıntılar…

Abone Ol

BİM’in 2015 yılında müşterilerine satış sunduğu yeni bir model olarak tüketicileri ağırlamaya başlayan File, günümüzün en çok tercih edilen zincir marketleri arasında yer almaktadır. Mustafa Latif Topbaş’ın sahibi olduğu zincir market, geniş ürün yelpazesi ve müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışı ile son dönemlerde sektörde ciddi başarılara imza atmıştır.

Her kesimden vatandaşa alışveriş imkanı sunan File, ayrıca iş arayışı içerisinde olan tüketiciler tarafından da yakından takip edilmektedir. Henüz her yerde şubesi olmasa da büyüme hedeflerini adım adım gerçekleştirmeye devam eden File’nin personel kadrosuna dahil olmak isteyen pek çok kişi, ‘File iş başvurusu’ başlığı ile arama motorları üzerinden sorgulamalarda bulunmaktadır. Peki, File iş başvurusu nasıl yapılır? File iş başvuru şartları nelerdir? İşte konuya dair ayrıntılar…

FİLE MARKET İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

File Market ile ilgili en çok merak edilen konu başlıklarından biri de zincir marketin personellerine ödediği maaşlar ile ilgilidir.

File Market, bu yılın başı itibari ile personel maaşlarını güncellemiştir. Güncel personel maaşları pozisyona ve deneyime bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

File Market’in personel maaşları 2024 yılı itibari ile ortalama şu şekildedir:

  • Mağaza sorumlusu: 20 bin 500 TL
  • Mağaza sorumlusu yardımcısı: 18 bin TL
  • Personel: 17 bin 2 TL
  • Depo çalışanı: 17 bin 2 TL

Yukarıda sıralamış olduğumuz maaşlara ek olarak her File Market çalışanının yol, yemek, Ramazan ve Kurban Bayramı hediye kartları gibi yan hakları da bulunmaktadır.

FİLE MARKET ÇALIŞMA ŞARTLARI NASIL?

File Market’in çalışma koşulları da iş arayışı içerisinde olan pek çok kişi tarafından merak edilmektedir.

File Market’te günlük çalışma süresi 8,5 saattir. Haftanın 6 günü çalışan personellerin 1 gün izin kullanma hakları bulunmaktadır. Vardiya düzeni her hafta değişmekte ve fazla mesai durumunda firma ilgili fazla ücreti çalışanın hesabına yansıtmaktadır. Ayrıca resmi tatillerde çalışan kişilere de fazla mesai ödemesi yapılmaktadır.

FİLE MARKET İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

File Market’e iş başvurusunda bulunmak isteyen pek çok kişi konu ile ilgili olarak arama motorları üzerinden sorgulamalarda bulunmaktadır. Başvuruların nereden ve nasıl oluşturulabileceği merak edilmektedir.

File Market’in resmi web sitesinde ‘Kariyer’ ve ‘Hızlı Başvuru’ sekmeleri bulunmaktadır. Kariyer sekmesinden açık pozisyonlara ulaşılabilmektedir. Hızlı Başvuru sekmesinden ise açık pozisyon olmasa dahi firmaya genel bir başvuru yapılabilmektedir.

FİLE MARKET’TE YARI ZAMANLI ÇALIŞMA VAR MI?

File Market, diğer rakipleri gibi üniversite öğrencileri tarafından da yakından takip edilen bir zincir markettir. Market bünyesinde yarı zamanlı olarak çalışmanın yollarını arayan pek çok üniversite öğrencisi firmanın yarı zamanlı çalışma sisteminin olup olmadığını merak etmektedir.

File Market mağazanın yoğunluğuna bağlı olarak part- time çalışacak elemanlara ihtiyaç duymaktadır. Üniversite öğrencileri ve yarı zamanlı işe ihtiyaç duyan diğer kişiler File Market’e part- time çalışmak üzere iş başvurusunda bulunabilmektelerdir.

Yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi File Market’te en düşük personel maaşı 17 bin 2 TL’dir. Yarı zamanlı çalışanlar için ise bu tutar 8 bin TL civarındadır.

FİLE MARKET NERELERDE VAR?

File Market hizmet kapsamını her geçen gün genişleten bir zincir markettir. Şu an için her ilde olmasa da birçok ilde hizmet vermeye çalışan File Market’in mağazalarının bulunduğu yerler şu şekilde sıralanabilir:

  • Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Uşak, Yalova.