İş Fırsatları

Ford Otosan İş Başvurusu Nasıl Yapılır? Çalışma Şartları

Ford Otosan ne zaman kuruldu? Ford Otosan iş başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? İşte konuya dair ayrıntılar…

Abone Ol

1959 yılında Vehbi Koç tarafından Acıbadem Üsküdar’da kurulmuş bir Türk otomotiv şirketi olan Ford Otosan, ülkemizin en değerli markaları arasında yer almaktadır.

Otomotiv sektörüne sunduğu katkıların yanı sıra istihdam fırsatları ile de dikkat çeken Ford Otosan, iş arayışı içerisinde olan pek çok kişi tarafından yakından takip edilmektedir. Ford Otosan’da kariyer yapmayı hedefleyenler firmanın iş fırsatlarını arama motorları üzerinden sık sık sorgulamaktalardır. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde Ford Otosan’ın iş fırsatlarına dair birtakım bilgilendirmelerde bulunduk. İşte Ford Otosan’ın istihdam fırsatlarına dair tüm merak edilenler…

FORD OTOSAN PERSONEL KATEGORİLERİ

Ford Otosan’da ofis çalışanları ve saha çalışanları olmak üzere iki ayrı personel kategorisi bulunmaktadır.

Ford Otosan’da ofis çalışanı olarak hizmet vermek isteyen kişiler yetkinliklerini mülakatlar çerçevesinde yönetime aktarmalılardır. Ayrıca işe alım sürecinde dil sınavından da sorumlu olan ofis çalışanları, tüm etapları başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra firmadan iş teklifi alırlar. Saha çalışanları ise genel yetenek sınavından sorumlu olup bu çerçevede eğitimler alırlar.

FORD OTOSAN PERSONEL ALIMI İLANI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Ford Otosan’da çalışmak isteyen birçok kişi, iş başvuru şartlarının neler olduğunu öğrenmek üzere arama motorları üzerinden sorgulamalarda bulunmaktadır.

Ford Otosan iş başvurusu şartları, açık pozisyonlara bağlı olarak değişiklik göstermektedir. MS Office programlarına hakim olmak, ön lisans ya da lisans mezunu olmak, seyahat engeli bulunmamak, yoğun çalışma temposuna ayak uydurabilmek, kendi alanına dair tecrübe sahibi olmak gibi kriterler genel başvuru şartları arasında yer almaktadır.

FORD OTOSAN PERSONEL ALIMI İLANI BAŞVURU DETAYLARI

Ford Otosan bünyesinde çalışmanın hayalini kuran pek çok kişi, firmanın personel alımı ilanlarını nereden ve nasıl takip edebileceklerini merak etmektedir.

Ford Otosan ofis ve saha için farklı platformlar üzerinden iş ilanlarını yayınlamaktadır. Ofis çalışanı olmak isteyen kişiler; Kariyer, LinkedIn, Peoplise, Üniversite Aktiviteleri, FO Kariyer, Toptalent ve Youthall platformları üzerinden Ford Otasan’ın personel alımı ilanlarını takip edebilmektelerdir. Saha çalışanı olmak isteyenler ise FO Kariyer ya da Kariyer.net gibi kariyer platformları aracılığı ile açık pozisyonlara yönelik başvuru oluşturabilmektelerdir.

FORD OTOSAN PERSONEL MAAŞLARI NE KADAR?

Ford Otosan ile ilgili en çok merak edilen konu başlıklarından biri de firmanın personellerine ödediği maaşlar ile ilgilidir. Ford Otosan çalışanlarının aylık kazançlarını öğrenmek isteyen pek çok kişi arama motorları üzerinden konuya yönelik sorgulamalarda bulunmaktadır.

Ford Otosan’da personel maaşları birçok faktöre göre değişiklik göstermektedir. Personellerin eğitim seviyeleri, yaşları, deneyimleri, uzmanlık alanları ve daha pek çok kriter, maaş ödemelerini doğrudan etkilemektedir. Bu neden ile Ford Otosan çalışanlarının maaşları ile ilgili olarak net bir rakam verilmesi mümkün değildir. Ancak günümüzde Ford Otosan çalışanlarının nerede ise tamamının asgari ücretin üzerinde maaş aldıklarını ve birçok yan hakka da sahip olduklarını söylemek mümkündür.

FORD OTOSAN’DA STAJ YAPILABİLİYOR MU?

Ford Otosan öğrencilerin kendi bünyesinde staj yapıp teorik bilgilerine uygulamaya dökmelerine imkan tanımaktadır. Yaz staj programına dahil olmak isteyen öğrencilerin zorunlu stajları için sigortanın okul tarafından karşılanmasını isteyen firma, öğrencilerin 3’üncü ya da 4’üncü sınıf olmaları gerektiğini belirtmiştir.

Normal ofis çalışanlarında olduğu gibi staj yapmak isteyen öğrencilerde de dil kriterini göz önünde bulunduran Ford, öğrencilerin Upper Intermediate ve daha üzeri seviyelerde İngilizce biliyor olmalarını istemektedir.