Araştırma-Rapor

Gazeteciler hangi kanuna tabi olarak çalışıyor? İş kanununa tabii mi?

Gazeteciler iş kanununa tabii olarak mı çalışıyor? Gazeteciler ne tür haklara sahipler? Konuya ilişkin detaylar haberimizde...

Abone Ol

TV ve radyo gibi medya kuruluşlarında çalışan haberciler, gazeteciler, muhabirler ve kameramanlar gibi kişiler, Basın İş Kanunu hükümlerine tabi tutulur. Bu alanda çalışanların tazminat durumlarında en önemli faktörlerden biri meslekte geçirdikleri süredir. Bu kişilerin hakları, mesleğe başladıkları anda başlamaktadır. Kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, fazla mesai ve diğer haklar, ilgili kanunda belirtildiği şekilde ödenmelidir.

Basın İş Kanunu'na göre, çalışanların kıdem tazminatı hakkı kazanabilmeleri için en az 5 yıl meslekte çalışmış olmaları gerekmektedir. Gazetecilerin 5 yıldan az süreyle meslekte çalışmış olmaları durumunda kıdem tazminatı hakkı bulunmamaktadır. Ancak, önemli bir nokta olarak, farklı işyerlerinde çalışmış olmaları kıdem tazminatı hakkını etkilemez. Bu süre, gazetecinin mesleğe başladığı yıldan itibaren hesaplanmaktadır.

Kıdem Tazminatı Nasıl Hesaplanır?

Gazetecinin iş sözleşmesinin sona ermesi durumunda kıdem tazminatı, sözleşmenin başından itibaren geçerli olmak üzere her yıl için bir aylık ücreti hesaplanarak belirlenir. Bu aylık ücret, işçinin en son aldığı ücret üzerinden hesaplanmalıdır. Kıdem tazminatı hesaplanırken, işçinin brüt ücreti esas alınır. Bu esas ücret belirlenirken, gazeteciye ödenen ek unsurlar, yan haklar, primler, ikramiyeler, yemek, yol ve diğer yardımlar da bu hesabın içine dahil edilerek hesaplanır.

İşçinin Ölümü Halinde Ödenecek Kıdem Tazminatı

Gazetecinin ölümü sebebiyle iş akdinin sona ermesi halinde, işveren tarafından işçinin eşi ve çocuklarına, onlar olmadığı durumda bakmakla yükümlü olduğu diğer kişilere aylık işçinin son aylık brüt ücretinin 3 katından az olmamak kaydıyla kıdem tazminatı tutarında ölüm tazminatı ödenir.

Fazla mesai nasıl hesaplanır?

Gazetecilere ödenecek fazla mesai ücreti, normal çalışma saati ücretinin % 50 fazlasıdır. Günlük normal çalışma süresine ilaveten yapılacak fazla çalışmalarda saat 24 den sonra çalışılan her bir saate bu ücret bir kat fazlasıyla ödenir. Fazla saatlerin hesabında, yarım saatten az olan süreler yarım saat, fazlası ise bir saat sayılır.