Çalışma Hayatı

Getir depo işçileri iş bıraktı!

Bu kez de Getir depo çalışanlar iş bıraktı! İstanbul Arnavutköy'de Getir depoda çalışan işçiler, ücretlerinin yan haklarla birlikte 27 bin liraya çıkarılması talebiyle iş bıraktı.

Abone Ol

Son günlerde sıkça yaşanan iş bırakma eylemlerine bu defa da Getir Depo çalışanları eklendi. Gerek yoğun çalışma temposu gerekse alınan ücretlerin yetersizliği, işçileri iş bırakma noktasına getirdi. 

İstanbul Arnavutköy’deki Getir deposunda çalışan 50 işçi, ücretlerinin artırılması, yemek şirketinin değiştirilmesi ve iş sağlığı ile güvenliği (İSİG) kurallarının uygulanması talebiyle iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Birgün gazetesinde yer alan habere göre, işçiler 19 bin 90 lira maaş aldıklarını belirterek, bu tutarın yan haklarla birlikte 27 bin liraya yükseltilmesini istiyor.

Sürekli olarak çalışma koşullarının iyileştirilmesi için yönetime taleplerini ilettiklerini ifade eden işçiler, “Taşeron firmasıyız, Getir bütçe vermiyor. Bu nedenle sorunları çözemiyoruz” yanıtını aldıklarını ve taleplerinin karşılanmamasına karşı tepki gösterdiklerini dile getirdi.