Çalışma Hayatı

HAK İŞ, Birleşmiş Milletlerin önünde Filistin Katliamını Kınadı!

Hak-İş, Cenevre'de Birleşmiş Milletler binası önünde Filistin’de yaşanan katliam ve soykırımlarını kınadı. Mitinge, Bakan Vedat Işıkhan da katıldı.

Abone Ol

Mitingte, “Soykırımı Durdurun, Filistin’e Destek”, “Nehirden Denize Özgür Filistin” pankartları ile alanı dolduran eylemciler, Filistin ve Türk Bayrakları ile birlikte Gazze’deki soykırımın durdurulması için sloganlar atıldı.

'SESSİZ KALANLARI KINIYORUZ'

Aslan, “İbadethaneler, okullar ve gerçekten insanlığın ihtiyacı olan bütün temel altyapılar, Siyonist devlet tarafından bombalanıyor. İnsanlar sadece barınaklar için değil su, yiyecek ve ilaç içinde kıvranıyorlar. Dünyanın gözü önünde, İnsanlığın gözü önünde Gazzeliler, Filistinliler ölüme terk edildi. Emperyalizmin oyuncağı devletler. Maalesef uluslararası toplum bunu seyrediyor. Biz buradan bir kez daha çağrı yapıyoruz. Bütün dünya, bütün insanlık ayağa kalktığı halde devletler, uluslararası kuruluşlar bu katliama ne yazık ki sessiz kalıyorlar. Sessiz kalanları bir kez daha lanetliyoruz ve kınıyoruz” dedi.

'GAZZEDE DERHAL ATEŞKES SAĞLANMALI'

Arslan, insanlığın ölmemesi adına çağrıda bulunarak taleplerini şöyle sıraladı;

•Siyonist İsrail Devleti'nin hükümeti Netanyahu başta olmak üzere bütün savaş kabinesinin uluslararası ceza mahkemesinde hesap verip, yargılanıp en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz.

•Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin acilen Filistin'i devlet olarak tanımasını istiyoruz.

•Gazze'de derhal ateşkesin sağlanmasını istiyoruz.

•ILO’nun Filistin'in üyeliğini, tam üyeliğini kabul etmesini istiyoruz.

•İsrail'in ve dünyadaki emperyalist güçlerin hala ambargolarının, izolasyonlarının devam ettiği Gazze'deki bütün engellerin kaldırılmasını, Gazze'deki kardeşlerimize insani yardımlar başta olmak üzere, tüm yardımların ulaştırılması için, bütün kapıların uluslararası kuruluşların eline verilerek, insani yardımların doğrudan ve engelsiz bir şekilde Gazze'ye ulaşmasının acil sağlanmasını istiyoruz.

•Gazze ve Filistin'e giden yardımların daha organize bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Başta Konfederasyonumuz HAK-İŞ olmak üzere, bütün dünyaya yaptığımız çağrı çerçevesinde Gazze'ye ve Filistin'e yardımların hız kesmeden devam etmesini ve bu yardımlarla beraber Gazze'de ve Filistin'deki yıkılan hayatların yeniden hayata döndürülmesini, orada çiçeklerin açacağı bir Gazze'yi inşa etmek için çağrı yapıyoruz.

•Bütün dünyadaki emek örgütlerinin, özellikle Gazze'de Filistin'de yaşanan katliamlara, soykırıma, karşı daha somut adımlar atmasını, daha güçlü destek verilmesini istiyoruz. Üyesi olduğumuz Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ITUC’un, Avrupa Sendikalar Konfederasyonu ETUC’un ve diğer uluslararası sendikaların, bölgesel örgütlerin Filistin konusunda daha fazla inisiyatifine, daha fazla desteğine ve daha fazla katkısına ihtiyacımız var."

Eyleme, HAK İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TİSK  Başkanı Özgür Burak Akkol, KAMU-SEN Genel Başkanı Önder Kahveci,  MEMUR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gök, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Alaaddin Sarı, Filistin Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkan Shaer Saed, OATUU Genel Sekreteri Arezki Mezhoud, ve çeşitli sendikaların temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.