Çalışma Hayatı

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan: Belediyelerde işçinin iradesine herkes saygı göstersin o saygıyı biz de göstereceğiz

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından bazı belediyelerde üyelerine yönelik eften püften sebeplerle işten çıkarma girişimlerinin başladığını belirterek, “İşçilerimizin iradesine herkes saygı göstersin o saygıyı biz de göstereceğiz” dedi.

Abone Ol

EMEK HABER ÖZEL / Hizmet-İş Sendikası’nın üyelerinin birçoğunun 2017’den sonra taşeron şirketlerden kadroya geçerek ilk kez sendikalı olan işçiler olduğunun altını çizen Arslan, “Bizim üyelerimizin artışı bir başka sendikadan istifa ettirerek üye yaptığımız çalışanlar değil. Sendikasızken kendilerini üye yaptık. Dolayısıyla hiç kimseye verecek hesabımız yok” dedi.

MAHMUT ARSLAN TURGAY TÜRKER'İN PROGRAMINA KONUK OLDU

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kanal 3’de Gazeteci Turgay Türker’in sunduğu ‘Emekçinin Saati’ programına katılarak, yerel seçimlerin ardında bazı belediyelerde Hizmet-İş Sendikası üyelerine yönelik başlatılan işten çıkarma ve sendika değiştirme girişimlerine yönelik çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Mahmut Arslan'ın değerlendirmelerinde dikkat çeken satırbaşları şöyle…

Bizim açımızdan seçimlerin en kritik tarafı bu maalesef her yerel seçim sonrasında bunu yaşadık, 2019’da bunu yaşadık. 2019’da el değiştiren belediyelerde üyelerimize yapılan baskılar, tehditler, işten atmalar, gerçekten bizi çok yordu.

50 bin civarında Hak-İş üyesi, 2019’da sendikamızdan koparıldılar. Yaklaşık 15 bin üyemiz işten çıkarıldılar. Sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesinde o tarihte 2500 arkadaşımızın işine son verildi.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE 4 YIL UZLAŞMACI BİR YAKLAŞIMLA ÇALIŞTIK

Biz 7 ay İstanbul Büyükşehir Belediyesinin önünde eylem yaptık. Sonunda sayın İmamoğlu, bizim bu feryadımızı duydu oturduk konuştuk, işten çıkan arkadaşlarımızı eyleme katılanlar da dahil hepsini işe aldırdık. Ondan sonra bir karşılıklı uzlaşmayla İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 4 yıl gerçekten uzlaşmacı bir yaklaşımla iyi bir noktada bitirdik.

BAZI BELEDİYE BAŞKANLARI DAHA MAZBATAYI ALMADAN OPERASYONLARA BAŞLIYOR!

Vatandaşın verdiği oyla seçilen belediye başkanlarına diyecek hiçbir şeyimiz yok. Ama belediye başkanlarının bir bölümü daha mazbatayı almadan hemen operasyonlara geçiyorlar.

SİLİFKE’DE ARKADAŞLARIMIZI HERGÜN İŞTEN ATIYORLAR

Silifke’de arkadaşlarımız her gün işten atılıyorlar. Anamur’dan bilgiler geldi, işten atmaya başladılar. Seçimlerde el değiştiren belediyelerde arka arkaya kimisi yeni işe alındı diyerek, kimisi eski belediye başkanına seçim çalışmalarında destek mesajı attı diyerek eften püften şeylerle üyelerimizin tekrar işten çıkarma girişimlerinin başladığını görüyoruz.

İŞÇİLERİMİZİ LÜTFEN SERBEST BIRAKIN

CHP Genel Başkanı sayın Özgür Özel ve diğer bütün siyasi partilere, el değiştiren yeni gelen dahil şunu söylüyoruz. İşçilerimizi lütfen serbest bırakın. Biz şunun yanında değiliz. İşçilerimizin iradesine herkes saygı göstersin o saygıyı biz de göstereceğiz. İşçi bizi beğenmiyorsa, başka bir sendikaya geçecekse elbette ki buna saygı duyarız.

ŞEHİTKÂMİL BELEDİYE BAŞKANI İŞÇİYE MEYDAN OKUYOR! SEN KİMSİN!

Geçmemeleri için uğraşırız ikna etmeye çalışırız ama belediyelerin müdahale etmesine karşıyız. Şimdi bir belediye başkanı Şehitkamil Belediye Başkanı video gönderdiler. Diyor ki; şu adam belediyeye giremez. Ya sen kimsin? Sen seçilmiş bir belediye başkanısın. O çalışan işçi. Velev ki aleyhine bir şey söylemiş olabilir. Ya buraya giremez diyor. Meydan okuyor. Ne kadar ayıp bir şey… Çalışan bir işçi, sendikanın temsilci, o diyor giremez buraya.

SİLİFKE BELEDİYE BAŞKANI 'BURANIN HAKİMİ BENİM' DİYOR!

Silifke Belediye Başkanı şöyle diyor; buranın hakimi benim diyor ‘kimi alacağımıza kimi işten çıkaracağımıza kararı ben veririm’

Ya sen kimsin, hukuk var bu ülkede, bu ülkenin mevzuatı var. Bu ülkenin meşru bir belediyesi. Siz vatandaşın oyuyla seçildi geldiniz. Siz kendinizi buranın kralı zannetmeyin.

Bizim sendikamız yetkili orada. Sendikamızı muhatap alıp konuşacaksın. Sorunumuz varsa çözeceğiz. Ama öyle bir tavır öyle bir davranış ben bunun CHP Genel Merkezi ile ilgisi olduğunu zannetmiyorum.

CHP GENEL BAŞKANINI EN YAKIN ZAMANDA ZİYARET EDECEĞİM

Sayın Özgür Özel seçim sonrasında kapsayıcı bir konuşma yaptı. Sayın başkanı en yakın zamanda ziyarete gideceğim, kendileriyle de bu konuyu konuşacağım.

BİZİM İSTEDİĞİMİZ YENİ BİR KAOS ORTAMINA GİRİLMESİN!

Bizim istediğimiz yeni bir kaos ortamına girilmesin. Binlerce üyemizi kaybettik, ama hala biz ayaktayız. Birileri geldi gittiler biz hala buralardayız. Seçimlerde kaybeden kazananlar demokrasinin sonucu. İşçinin iradesine müdahale etmek isteyenlere müsaade edilmesin.

BİZ ÜYELERİMİZİ BİR BAŞKA SENDİKADAN İSTİFA ETTİREREK ARTIRMADIK!

Bizim üyelerimizin çoğu 2017 yılında itibaren taşeron şirketlerden kadroya geçen arkadaşlar. Bizim üyelerimizin artışı bir başka sendikadan istifa ettirerek üye yaptığımız insanlar değil. Sendikasızken kendilerini üye yaptık. Dolayısıyla hiç kimseye verecek hesabımız yok. Biz dişimizle tırnağımızla mücadele ettik”