Çalışma Hayatı

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan: Engelli kardeşlerimizi alana çekmemiz gerekiyor!

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, engellilerin kamunun dışında çok fazla çalışmak istemediklerini belirterek, özel sektörde engelli istihdamının teşvik edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Arslan, "Bizim engelli kardeşlerimizi evden çıkarıp sosyal hayata, iş hayatına katılımı konusunda teşvik etmemiz gerekiyor. Bunun için de yeni bir düzenlemeye ihtiyacımız var. Engelli kardeşlerimizi alana çekmemiz gerekiyor" dedi.

Abone Ol

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu 16. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ile HAK-İŞ’in ilişkilerinin çok eskiye dayandığını belirterek, "Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi göreve geldikten sonraki dönemde bu ilişkileri daha da güçlendirdik, kökleştirdik, geliştirdik. Özellikle Sakatlar Konfederasyonunun mensuplarının zaman zaman gündeme getirilmesi hususunda da elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" dedi.

HAK-İŞ olarak, yıllar öncesinde engelliler komitemizin  kuruluşunun gerçekleştirildiğini belirten Arslan, "Engelli komitemizi kurduğumuz zaman engellilerin sendikamıza ulaşabilmesi için binamızda bazı düzenlemeler yaptık. Bu düzenlemeler neticesinde artık engelli kardeşlerimizi kendi tekerlekli sandalyesiyle rahatlıkla ulaşılabilir hale getirdik” diye konuştu.

Ev İşçileri ve Evde Bakım İşçilerinin İş Kanunu Kapsamına Alınması İçin Çaba Gösteriyoruz

Arslan, "HAK-İŞ olarak, geçen yılın başında ev işçileri ve evde bakım işçilerinin İş Kanunu kapsamına alınması konusunda büyük bir kampanya başlattık. Onların İş Kanunu kapsamında yer alması, sendikalaşmayı sağlama ve toplu sözleşme sistemini oluşturmamız gerekiyor. O ev işçilerinin, evde bakım işçilerinin sosyal güvenlik hakları kısmen yerine getirildi. Sigorta konusunda en azından iş kazaları kapsamında bir düzenleme yapıldı. Ama diğer konularda eksiklikler var. Bunları gidermek için biz birlikte çalışmak istiyoruz" dedi.

TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLMUŞTU!

Arslan, İsrail'in Filistin'de yapmış olduğu soykırıma karşı yürüttükleri çalışmalara da değinerek, "Filistin Dayanışma Platformu olarak, Memur-Sen ve Sakatlar Konfederasyonu ile birlikte zorlu hava şartlarına rağmen Amerikan Büyükelçiliğine protestoya gittik. Engelli kardeşlerimiz bastonları, protezleri ve tekerlekli sandalyelerini Amerikan Büyükelçiliğinin önüne fırlattığı zaman tüylerim diken diken olmuştu. Ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mağdur ve mazlumları, derisinin rengi, konuştuğu dil, yaşadığı coğrafya, inançları, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun HAK-İŞ’in onlara borcu olduğunu, onların da HAK-İŞ’ten alacaklı olduğunu genel kurulu kayıtlarımıza geçirdik. Dolayısıyla dünyanın neresinde olursa olsun zulme uğramış bütün mağdur ve mazlumların bizden alacaklı olduğunun farkındayız. Onun için Filistin'deyiz, onun için Libya'dayız, onun için Yemen'deyiz, onun için Suriye'deyiz, onun için dünyanın değişik bölgelerindeyiz” dedi.

Nerede Bir Engelli Varsa, Nerede Bir Engelli Sorunu Varsa Biz Oradayız

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi, İsrail’in, Filistin halkına yapmış olduğu katliamı kınayarak Filistin halkının yanında olduklarını belirtti. Çelebi, “Türkiye Sakatlar Konfederasyonu'nun dini, dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun. Nerede bir engelli varsa, nerede engelli sorunu varsa biz oradayız. Türkiye Sakatlar Konfederasyonu engelli hakları ile ilgili gerçekten kimseyi üzmeden hakları doğru götürmek şeklinde mücadelesine devam ediyor ve devam edecektir” dedi.