İş Fırsatları

Halkbank İş Başvurusu Nasıl Yapılır? Çalışma Şartları

Kamu bankası Halkbank’ın personel alımı ilanlarına nereden ve nasıl başvuru yapılır? İşte konuya dair tüm merak edilenler…

Abone Ol

1933 yılında kurulan ancak faaliyetlerine 1938 yılında başlamış olan Halkbank, günümüzün en çok tercih edilen bankaları arasında yer almaktadır. Son verilere göre 128.480 milyon TL’lik aktif büyüklüğü bulunan banka, bu özelliği ile dünyanın en büyük 159’uncu bankasıdır.

Bireysel tüketicilerin yanı sıra esnaflar ve diğer ticari tüketiciler için kredi ve kredi kartı kampanyaları düzenleyen Halkbank, ayrıca emekliler için de birbirinden avantajlı kampanyalar geliştirmektedir. Promosyon ödemelerinin yanı sıra emekli kredileri ile de adından söz ettiren Halkbank, eğitimden sağlığa kadar birçok alanda tüketicilerin bütçelerine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Kamuya bağlı bir banka olduğu için birçok kişi tarafından güven ile tercih edilen Halkbank, ayrıca iş arayışı içerisinde olanlar tarafından da yakından takip edilmektedir. Bankacılık kariyerini Halkbank bünyesinde inşa etmek isteyen pek çok mezun, kamu bankasının personel alımı ilanlarına nereden ve nasıl başvuru yapabileceklerini merak etmektedir. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde Halkbank’ın istihdam fırsatlarına dair birtakım bilgilendirmelerde bulunduk. İşte konuya dair tüm merak edilenler…

HALKBANK PERSONEL ALIMI İLANLARINA NEREDEN VE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Halkbank bünyesinde kariyer yapmayı hedefleyenler için bankanın personel alımı ilanlarının nerede yayınlandığı büyük bir önem arz etmektedir. Devlet bankasının iş fırsatlarını kaçırmak istemeyen pek çok kişi güncel personel alımı ilanlarına yönelik sorgulamalarda bulunmaktadır.

Halkbank belirli dönemlerde Türkiye geneli personel eksikliklerini belirleyip ilana çıkmaktadır. Söz konusu ilana bankanın resmi kanalları üzerinden başvuru yapmak mümkündür. Ayrıca şube özelinde ihtiyaç duyulan personeller için de bankanın kurumsal internet sayfasına göz atılabilir.

HALKBANK PERSONEL ALIMI İLANI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Üniversiteden mezun olan veyahut da henüz öğrencilik hayatı devam eden pek çok kişi Halkbank’ın hangi şartlar çerçevesinde personel istihdam ettiğini merak etmektedir.

Halkbank personel ilanı başvuru şartları, açık pozisyonlara göre değişiklik göstermektedir. ‘Bankacı’ olarak anılmak isteyen kişilerin mutlaka üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir. Diğer pozisyonlar için de farklı şartlar belirlenmektedir. Bazı pozisyonlar için deneyim şartı göz önünde bulundurulurken gişe yetkilisi gibi pozisyonlar için yeni mezunların başvuruları da kabul edilmektedir. Başvurusu kabul edilen ilgili mezun göreve tam olarak başlamadan önce bir dizi eğitime tabi tutulmaktadır.

HALKBANK PERSONEL MAAŞI NE KADAR? 2024

Halkbank’ın istihdam fırsatları kapsamında arama motorları üzerinden sık sık sorgulanan konu başlıklarından bir diğeri de personel maaşları ile ilgilidir.  Halkbank bünyesinde çalışmanın hayalini kuran birçok kişi, ne kadarlık bir maaş karşılığında çalışacağını öğrenmek üzere konu ile ilgili olarak sık sık sorgulamalarda bulunmaktadır.

Halkbank personel maaşları, kişinin çalıştığı pozisyona, eğitim seviyesine, deneyimine ve diğer özeliklerine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. İşe henüz başlamış olan bir personel ile banka bünyesinde yıllardır çalışan personellerin aynı maaşı almaları mümkündür. Bu neden ile doğru bilgi için Halkbank mülakatlarına sağlanmalıdır.

2024 yılı için bakılacak olur ise bir banka memurunun aylık kazancının 23 bin 100 TL ila 46 bin 500 TL aralığında değişiklik gösterdiği gözlenmektedir. Banka müdürü için belirlenmiş olan ortalama maaş tutarı ise 88 bin 400 TL ila 180 bin TL aralığında değişiklik göstermektedir.

HALKBANK İNSAN KAYNAKLARI İLETİŞİM

Halbank’ın aktif olarak kullanmaya devam ettiği insan kaynakları iletişim numarası, ‘0850 222 0 400’ şeklindedir.