Hizmet-İş Sendikası

Hizmet İş'ten belediye yönetimlerine tepki!

Hizmet İş Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, Belediye işçilerinin görevine haksızca son veren Belediye yöneticilerine seslenerek, "İnsanların ekmekleriyle oynamayın” dedi.

Abone Ol

Hizmet İş Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, Türkiye genelinde işten çıkarılan işçilerin haklarını savunmak için Amasya’dan tüm belediyelere seslendi. Özdemir, “Emekçilerin ekmeğiyle ve sendikasıyla uğraşmayın. Her yerel seçim sonrası belediye emekçileri tedirgin oluyor, bu da çalışma hayatına büyük bir zarar veriyor” dedi.

2019'daki yerel seçimlerin ardından da CHP'li belediyelerin sendikalarına üye işçilere baskı kurduklarını ve işten çıkarttıklarını kaydeden Özdemir,  31 Mart yerel seçimleri sonrası yine aynı tiyatro ile karşı karşıyayız. Sadece CHP’li belediyeler, DEM’li belediyeler seçimi kazanır kazanmaz ertesi gün sanki belediye başkanlığını bunun için kazanmış gibi ilk işleri belediyede çalışan emekçileri işten atmak oldu. Türkiye genelinde şu ana kadar dört bine yakın belediye emekçisini işten attılar. Tehditle insanları sendikamızdan istifa ettiriyorlar. Başka sendikalara, kendi yandaş sendikalarına üye yapıyorlar. Çıkarttığı işçilerin yerine de kendi yandaşlarını alıyorlar” diye konuştu.

“Bu şehirlere hizmetkar olmaya geldiniz”

Belediye işçilerinin görevine haksızca son veren Belediye yöneticilerine seslenen Özdemir, “Bu şehirlerin ağası da paşası da çalışan emekçiler ve bu şehrin halkı. Siz belediye başkanısınız, bu şehirlere hizmetkar olmaya geldiniz. Çalışan, sokağın çöpünü toplayan işçilere zulüm etmeye gelmediniz. Bu işçiler sadece helal rızık kazanmak istiyor, ekmeğini kazanmak istiyor. Şehirlerde hangi taşı kaldırsanız bir işçinin alın teri var. Onun için şu anda belediyelerde bir işçi kıyımı yaşanıyor.  Hala Van’da eylemimiz devam ediyor. Diyarbakır’da, Cizre’de ve Yalova’da çadır eylemlerimiz başta olmak üzere, Türkiye’nin her yerinde eylemlerimiz devam ediyor. İşçinin hakkını yine HAK-İŞ/HİZMET-İŞ savunuyor. Emekçilerin ekmeğiyle ve sendikasıyla uğraşmayın. Pandemi yaşadık belediye emekçileri sokaklardaydı, 6 Şubat 2023’te asrın felaketini yaşadık belediye emekçileri yine oradaydı. Bu ülke için, yaşadıkları şehirler için fedakarca çalışan bu emekçilere yapılanlar zulümdür. Bu insanların ekmekleriyle oynamayın” dedi.

“Çalışanımızın başını öne eğdirmeyiz”

Amasya’da yaşanan gelişmelere de değinen Özdemir, “Amasya’da işten çıkarma yok ama bir kısım şer odakları Amasya Belediye Başkanımızın adını kullanarak işçileri tehditle HAK-İŞ/HİZMET-İŞ’ten istifa ettiriyorlar. Şunu iyi bilin Amasya Belediyesi’nde 3 yıl boyunca yetki sendikamızda. Üyelerimize sesleniyorum, sizleri fitneler ve yalanlar söyleyerek kandırmalarına izin vermeyin. Sendikamızdan vazgeçmeyin, HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası olarak hiçbir işçimizin, çalışanımızın başını öne eğdirmedik, eğdirmeyiz” şeklinde konuştu.