İş Fırsatları

İş Bankası İş Başvurusu Nasıl Yapılır? Çalışma Şartları

Türkiye İş Bankası personel alımı ilanlarına nasıl başvuru yapılır? İş Bankası personel maaşları ne kadar? İşte ayrıntılar…

Abone Ol

Bankacılık sektörünün en çok tercih edilen isimleri arasında yer alan Türkiye İş Bankası, Cumhuriyet döneminin ilk ulusal bankası olma özelliğine de sahiptir. Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleri ile İzmir Birinci İktisat Kongresi’nde alınan kararlar doğrultusunda 26 Ağustos 1924 tarihinde kurulmuş olan bankanın ilk genel müdürü Celal Bayar’dır.

Celal Bayar’ın liderliğinde iki şube ve 37 personel ile faaliyetlerine başlamış olan Türkiye İş Bankası, günümüzde de özel bankacılık sektörünün en güçlü isimleri arasında var olmaya devam etmektedir.

Ticari ve bireysel müşterileri için hem kredi hem de kredi kartı kampanyaları düzenleyen yanı sıra emekliler, öğrenciler ve ev hanımları için de birçok avantajı bünyesinde barındıran banka, milyonlarca kişiye hizmet vermektedir.

Türkiye İş Bankası şu sıralar haziran ayı kampanyaları ile adından söz ettirmeyi sürdürürken iş arayışı içerisinde olan pek çok kişi de bankanın güncel personel alımı ilanlarına yöneldi. İş Bankası iş ilanlarının nereden yayınlandığı, söz konusu ilanlara nasıl başvuru yapılabileceği, personel maaşları ve daha pek çok konu başlığının arama motorları üzerinden sık sık sorgulandığı görüldü. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde İş Bankası tarafından istihdam edilmenin yollarını arayanlar için bankanın işe alım sürecine ve sonrasına dair birtakım bilgilendirmelerde bulunduk. İşte ayrıntılar…

TÜRKİYE İŞ BANKASI PERSONEL ALIMI İLANLARINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Türkiye İş Bankası bünyesinde çalışmak isteyen pek çok kişi, bankanın personel alımı ilanlarını nereden görüntüleyebileceklerini merak etmektedir.

Türkiye İş Bankası personel eksiklerini çoğunluk ile resmi web sitesi üzerinden duyurmaktadır. Türkiye geneli tüm açık pozisyonlarını web sitesinde yer alan ‘Kariyer’ ekranı aracılığı ile paylaşan banka, yanı sıra Kariyer.net gibi kariyer platformları üzerinden de personel gereksinimlerini duyurmaktadır.

Türkiye İş Bankası’nın güncel personel alımı ilanlarına, söz konusu ilanların yayınlandıkları platformlar üzerinden online olarak başvuru yapılabilmektedir. Bankanın insan kaynakları departmanı ilgili başvuruları kısa süre içerisinde değerlendiriyor olup adaya geri dönüş yapmaktadır.

Türkiye İş Bankası bazı dönemlerde tek bir pozisyon için değil genel bir alım için de ilan açmaktadır. ‘Havuz’ sistemi kapsamında adayların özgeçmişlerini bünyesinde toplayan banka, ihtiyaç halinde özgeçmişleri değerlendirip ilgili pozisyon için en uygun olan adaya dönüş yapmaktadır.

TÜRKİYE İŞ BANKASI PERSONEL ALIMI İLANI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türkiye İş Bankası’nda çalışmak isteyen pek çok kişi bankanın iş ilanlarına hangi kriterler çerçevesinde başvuru yapabileceklerini merak etmektedir.

Türkiye İş Bankası iş başvuru şartlarını açık pozisyonlarına göre özel olarak düzenlemektedir. Bazı pozisyonlar için deneyim kriterini göz önünde bulunduran banka bazı pozisyonlar için ise yeni mezunlara şans vermektedir. Güvenlik görevlisi, temizlik, yemek gibi departmanlar için ise mesleki yeterliliklere bakılmaktadır.

TÜRKİYE İŞ BANKASI PERSONEL MAAŞLARI NE KADAR? 2024

Türkiye İş Bankası’nın istihdam fırsatları kapsamında birçok kişi tarafından en çok merak edilen konu başlıklarından biri de bankanın maaş ödemeleri ile ilgilidir.

Birçok bankada olduğu gibi Türkiye İş Bankası’nda da iş pozisyonlarına bağlı olarak maaş tutarları değişiklik göstermektedir. Yanı sıra bazı pozisyonlar için deneyim kriteri göz önünde bulundurulduğundan aynı departmanda görev alan kişilerin maaşları da farklılaşabilmektedir. Dolayısı ile bankanın maaş ödemeleri ile ilgili net bir rakam verilebilmesi mümkün değildir.

TÜRKİYE İŞ BANKASI İŞ İLANLARINDA YAŞA BAKIYOR MU?

Bankada çalışacak olan kişilerin yaşları, bazı pozisyonlar için önemlidir. Veznede çalışacak olan kişilerin genel olarak 30 yaşın altında olmaları istenmektedir.