Çalışma Hayatı

İşçiler ihbar tazminatlarını almak için eyleme başlattı

Antep 2’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Gür İplik fabrikasına ait Gür Cotton işçileri, ihbar tazminatları ödenmediği için eylem başlattı.

Abone Ol

Gür Cotton fabrikasında çalışan işçiler, ödenmeyen ihbar tazminatları nedeniyle eylem başlattı. İşçilerin yarısı anlaşmalı şekilde kıdem tazminatlarını alarak işten ayrıldı. Kalan 60 işçiye ise Cotton bölümünün kapatılacağı ve kıdem tazminatlarının verileceği, ancak ihbardan vazgeçmeleri gerektiği söylendi.

Teklifi kabul etmeyen işçiler, Gür İplik yönetiminin bulunduğu fabrikanın önünde oturma eylemine başladı. Evrensel'e konuşan işçiler, fabrika yönetiminin kıdem tazminatını da çek yoluyla, vadeli olarak vermek istediklerini söyledi. Patronun işçilere “gücüm yok ihbarınızı veremem” dediğini belirten işçiler, duruma tepki gösterdi. İşçiler, "Hakkımız olan parayı verin. Gerekirse altındaki aracı satsın öyle ödesin, hepimizin ihbarını karşılar. Madem bölümü kapatıyorsun, sen bizi çıkarıyorsun o zaman bütün haklarımızı verin" dedi. 

Antep 2’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren ve Gür İplik fabrikasında işçilerin başlattığı eylem sürüyor...