Çalışma Hayatı

İşçiler, sözleşmeyi tıkayan belediye başkanını protesto etti

Kırıkkale Bahşılı Belediyesi önünde aileleriyle bir araya gelen işçiler, sözleşme görüşmelerini tıkayan belediye başkanı Bişkin’i protesto etti.

Abone Ol

Bahşılı Belediyesinde sular durulmuyor. 31 Mart seçimlerinde Bahşılı Belediye Başkanlığını kazanan Halil İbrahim Bişkin’in, belediyenin işçilerine yönelik akıl almaz tutumu ortamı her geçen gün biraz daha geriyor.

İşçiler tepkili

Başkan Bişkin’in toplu sözleşme görüşmelerine katılmayarak sözleşmenin yasal süre içerisinde bitirilmesini engellemesi, işçilerin tepkisine yol açtı. Sözleşmenin imzalanamamasından dolayı mağdur olan işçiler, belediyesi önünde aileleriyle bir araya gelerek belediye başkanını topluca protesto etti.

Sendika şube başkanı oluşan zararın tanzim edilmesini istedi

Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Fatih Doğan, belediye önünde toplanan işçiler adına bir açıklama yaptı.

Bahşılı Belediyesi’nde bugün yeni bir durumla karşı karşıya kaldıklarını belirten Doğan, sendikanın tüm girişimlerine rağmen belediye yönetiminin sözleşme masasına oturmamasından dolayı, anlaşmanın yasal süre içerisinde sağlanamadığını söyledi.

Sergilenen tutumu şiddetle kınayan Doğan, bu süreçte mağdur edilen üyelerinin zararlarının tanzim edilmesini istedi.

Ücretleri düşürmeye çalıştı

Bahşılı Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin, daha önce de mazbatayı alır almaz 13 işçinin haksız ve hukuksuz biçimde iş akdini feshetmekle kalmamış, İş Kanunu ve Yargıtay kararlarını tanımayarak işçilerin ücretlerini asgari ücret seviyesi sayılabilecek 18 bin TL’ye indirmeye çalışmış ancak sendika tarafından reddedilmişti.