Çalışma Hayatı

İşkence gören işçi konuştu: Böcek yedirdiler!

Antalya’da otomobil bakım atölyesinde çalışan Vedat Kurt, işletmenin dört ortağı tarafından günlerce işkenceye maruz bırakıldığını anlattı.

Abone Ol

2020 yılında Şanlıurfa'dan Antalya’ya çalışmak için gelen Vedat Kurt, bir otobüs kaporta tamircisine girerek çalışmaya başladı. İddiaya göre, her ay maaşını eksik yatıran işyeri sahibi bununla da kalmayıp Kurt'a işkence etti.

Kurt, yaklaşık 60 bin TL olan alacağından yalnızca 15 bin 400 TL'yi alarak İstanbul’a gitti.  Kurt'a ulaşamayan işyeri sahibi, ailesine ulaşarak parasını istedi. Kurt, ailesinin başına bir şey gelmesinden korkarak Antalya'ya döndü ve aldığı parayı geri ödedi. İddiaya göre, daha sonra işyeri sahibi ve beraberindeki 3 kişi tarafından sandalyeye bağlanarak işkence gördü ve dişleri kerpetenle çekildi.

Cumhuriyet'e konuşan Kurt, vücudunda dayak nedeniyle morluklar oluştuğunu, şikayetçi olmaması için de iki gün iyileşmesini beklediklerini dile getirdi. Kurt’a hamam böceği de yedirildi. Yaptıkları işkenceyi cep telefonuna kaydeden zanlılardan gizlice telefonuna aktaran Kurt, savcılığa giden Kurt, karşı taraftan şikayetçi oldu.  Savcılık saldırganların cep telefonu üzerinde yaptığı incelemede işkencelere ait fotoğraflara ulaştı. 

BÖCEK YEDİRDİLER

Sürece ilişkin Cumhuriyet’e konuşan Kurt, parayı ödediği ilk andan itibaren işkenceye uğradığını ifade etti. Kurt, “Beni eve götüreceklerini söylediler. Ancak eve giderken arabayı orman yoluna çevirdiler. Sonra beni döverek arabadan çıkardılar. Kimseyi aramayayım diye telefonumu kırdılar. Beni daha sonra dükkana götürdüler. Dükkanda çalışan işçiler beni gördü ve patrondan beni bırakmaları için ricacı oldular. Parayı verdiğimi hatırlatarak gerekirse aralarında para toplayıp bir o kadar daha para vermeyi teklif ettiler. Daha sonra işçilerin hepsini evlerine yolladılar. 4 kişi işkence etti. Böcek yedirdiler, yüzümü tekmelediler” dedi. 

Kurt, yargılama süreci hakkında bilgi verirken, tutuklu kalan şahısların sadece bir ay tutuklu kaldığını ve hukuki sürecin devam ettiğini belirtti. Ayrıca Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Şanlıurfa temsilcisi Funda Bakış, işkenceye maruz kalan işçiyle görüştüklerini ve Kurt'un vücudunda işkence izleri olduğunu dile getirerek duruma tepki gösterdi.