İş Fırsatları

İstanbul Üniversitesi 11 öğretim elemanı alımını duyurdu

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğü, 11 öğretim görevlisi alacağını duyurdu. Peki başvuruya ilişkin detaylar nelerdir? Başvurular ne zaman başlıyor? İşte başvuruya ilişkin detaylar...

Abone Ol

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğü, 11 öğretim görevlisi alacağını duyurdu.  Rektörlük, 27 Ağustos itibariyle başvuruların başladığını duyurdu. Son başvurular ise 10 Eylül'de sona eriyor...

Üniversite Rektörlüğü tarafından yayımlanan ilana göre: “Üniversitemizin aşağıda isimleri yazılı birimlerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun ilgili maddeleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesi ve “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin” ilgili maddelerine göre Öğretim Görevlisi (Ders Verecek) ve Araştırma Görevlisi alınacaktır.”

ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
1) Araştırma Görevlisi kadrosuna başvurabilmek için sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak gerekir.
2) Devlet Hizmeti Yükümlülüğü bulunan adayların başvurusu kabul edilmez.
3) İlan edilen kadrolara müracaat edecek erkek adayların askerlik yönünden mahkeme veya bakaya durumunda olmamaları gerekir.
4) İnternet aracılığı ile yapılacak başvurular, postadaki gecikmeler ve ilanda belirtilen süreler içinde yapılmayan başvurular ile eksik belgeli başvurular dikkate alınmayacak olup sorumluluk başvurana aittir. Posta ile yapılacak başvuruların son başvuru tarihi mesai saati bitimine kadar başvuru yapılacak ilgili birimin Dekanlığına/Müdürlüğüne ulaşması gerekir. Postadaki gecikmelerden Üniversitemiz sorumlu değildir.
5) İlan edilen kadrolara atanma öncesinde 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca işlem yapılacaktır.
6) Sınavın kazanılması durumunda atanmaya hak kazanan adayın belgelerinin (diplomalar, transkript vb.) asıllarının Resmi Kurum Onaylı (ASLI GİBİDİR) veya noter onaylı nüshalarını teslim etmesi zorunludur.
7) Sınavlar aynı saatte olacağından, ilgili birimde birden fazla kadro ilanı olması durumunda adayların tek bir kadro ilanına müracaat etmeleri gerekir. Birden fazla kadroya başvuran adayların tüm başvuruları değerlendirme dışı kalacaktır.
8) İlan şartı taşıyan kadrolarda adaylar, şartta belirtilen çalışmaları belgelemek zorundadır. Araştırma Görevlisi kadro ilanına başvuran adayların, ilan takviminde belirtilen sonuç açıklama tarihine kadar ilan özel şartını taşımaları, atama işlemleri gerçekleşirken de lisansüstü öğrencilik durumunun devam etmesi gerekir.
9) Ön değerlendirme sonuçları ile sınav giriş yeri ve saatine ilişkin bilgiler, atanmaya hak kazanan adaylara ilişkin nihai değerlendirme sonuçları, başvuru yapılan birim internet sayfasında duyurulacak olup adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.
10) İstenilen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavı geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Başvuran adayın koşullarının uygun olmadığının sonradan anlaşılması durumunda, ataması yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve kişi hiçbir hak talep edemeyecektir.
11) Rektörlük, uygun gördüğü takdirde ilanı her aşamada tamamen veya kısmen iptal edebilir.
12) İlanımıza http://www.iuc.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

BAŞVURU YERİ, TARİHİ, ŞEKLİ VE SÜRESİ:
İLK BAŞVURU TARİHİ: 27.08.2024
SON BAŞVURU TARİHİ: 10.09.2024
ÖN DEĞERLENDİRME TARİHİ: 12.09.2024
GİRİŞ SINAVI TARİHİ: 16.09.2024
SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ: 18.09.2024