Çalışma Hayatı

İZBB'de ortalık karıştı! İşe geri iade edildiler ama ceza alabilirler

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işten atılan emekçilerin mücadelesi, sendika ile belediye yönetimi arasında anlaşmayla sonlanmıştı. İşe iade edilerek soruşturmaların geri çekilmesi şartıyla sözleşme imzalandı fakat Başkan Tugay, işçiler için 'ceza alabilirler' dedi.

Abone Ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde kamu emekçileri toplu sözleşme mücadelesi yürütürken disiplin soruşturmaları açılmış ve 7 kamu emekçisi açığa alınmıştı. Emekçilerin sözleşme teklifine 'hayır' oyu vermesine rağmen, yetkili sendika yönetimi 'oy çokluğu' ile 17 bin TL sosyal denge tazminatını imzalamıştı. Sözleşmenin imzalanmasının ardından İzBB Başkanı Cemil Tugay, soruşturmaların geri çekileceği ve açığa alınan kamu emekçilerinin görevlerine iade edileceği sözünü vermişti.

Fakat meclis toplantısında konuşan Cemil Tugay, “Şu anda görevlerine iade yapıldı. Ancak disiplin süreci devam ediyor. Soruşturma devam ediyor yani. Çünkü bunlar kişisel kararlarımızla ‘görmezden gelebiliriz’ diyeceğimiz türden şeyler değil. Bir ceza alabilirler, almayabilirler, burasını bilemiyorum. Bu teftiş kurulunun inceleme ve sonrasında önerisiyle belli olacak” diye konuştu.

PİŞMAN OLDUKLARINI UMUYORUM

Büyükşehir Belediyesi'nin herhangi bir iş yeri olmadığını belirten Tugay, “Burası bir profesyonel çalışma kadar, kamu hizmeti yönüyle maneviyatı olan işin yapıldığı yerdir. Kılığımız kıyafetimizle, davranışımız konuşmamızla her anlamda dikkat edeceğiz. Kabul edilebilir hareketler değildi, pişman olduklarını umuyorum. Bu değerlendirmeyi incelemeyi yapan müfettişler yapacak. Onların önerileri doğrultusunda da bir karara varılacak" dedi.