Kristal-İş Sendikası

Kristal-İş Sendikası yönetim kurulu kimlerden oluşuyor?

Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı kimdir? Sendika yönetim kurulu kimlerden oluşuyor? Sendikanın 2024 güncel üye sayısı nedir? İşte soruların yanıtı...

Abone Ol

Kristal-İş Sendikası, 7 Haziran1965 tarihinde cam işçileri tarafından Paşabahçe’de kuruldu. Kristal-İş Sendikasının ilk (birinci Kristal-İş) kuruluşu 1963 Temmuzunda yeni sendikal yasalarının kabul edilmesinin hemen arkasından gerçekleşir. 1963 yılının Eylül ayında “Seramik Şişe ve Cam Sanayii İşçileri Sendikası” adıyla bir sendika kuruldu.

O sırada Paşabahçe ve Çayırıova fabrikalarında örgütlü olan Cam-İş Sendikası yeni sendikal yasaların yürürlüğe girmesinin ardından Aralık 1963 tarihinde bir toplu İş sözleşmesi imzalamıştı. Ancak imzalanan bu toplu iş sözleşmesi İşçiler arasında hoşnutsuzluk yarattı. Türk-İş sözleşmeye tepki gösterdi. Bu tepki “ikinci sendikanın” güçlenmesine yol açtı.

Daha sonra bu iki sendika Türkiye Cam Sanayi İşçileri Sendikası (Birleşik Cam-İş) çatısı altında birleşirler. Ancak bu birleşme istenen sonucu vermez.  Bunun üzerine Türk-İş’in de desteğiyle 7 Haziran 1965 günü bugünkü Kristal-İş sendikası kurulur.

SENDİKA GENEL BAŞKANI KİMDİR?

Sendika Genel Başkanı Bilal Çetintaş'dır. Çetintaş, 2004 yılında toplanan Kristal-İş Sendikası 14. Olağan Genel Kurulunda Genel Başkanlığa seçildi. 2004 yılından bu yana Genel Başkanlık görevini yürürten Çetintaş, daha 1988 yılından bu yana sendikanın çeşitli kademelerinde görev yaptı. 1992-1993 ve 1996-1999 yılları arasında Lüleburgaz Şube Başkanlığı görevinde bulundu. 1 Kasım 2003 tarihinde yapılan Lüleburgaz Şube Genel Kurulunda  Şube Başkanlığı görevine seçildi.

SENDİKA YÖNETİM KURULU KİMLERDEN OLUŞUR?

Sendika yönetim kurulu ise; Genel Başkan Yardımcıları Faruk Aslan, Selim Çallı, Genel Mali Sekreter Burhan Kurt, Genel Eğitim Sekreteri Cihat Ergin'den oluşuyor.

Çimento, Toprak ve Cam işkolunda Türk-İş'e üye sendika olan Kristal- İş Sendikası'nın 2024 temmuz ayı istatistiklerine göre güncel üye sayısı 8 bin 858 olmuştur.