Hizmet-İş Sendikası

Mahmut Arslan: İş kazaları önlenebilir

HAK-İŞ Konfederasyonu ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, iş kazalarında meydana gelen ölümlerin yüzde 98’inin önlenebilir olduğunu hatırlatarak, "Hiçbir canımızı kaybetmek istemiyoruz” dedi.

Abone Ol

HAK-İŞ Konfederasyonu ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014’te meydana gelen maden kazasında şehit olan 301 madenci mezarının bulunduğu Madenci Şehitliği’ni ziyaret etti.

Burada konuşan Arslan, madenciliğin dünyanın en zor ve anlamlı mesleklerinden biri olduğunu belirterek, “Bugün yaklaşık 3000 çalışanımızın olduğu Polyak Enez Enerji madenini ziyaret ettik ve yöneticilerimizle görüştük. Arnavutluk’ta faaliyet gösteren Arnavutluk Bağımsızlık Madenciler Sendikamız ile birlikte şehitliğimizi ziyaret için geldik. Burada 301 şehidimizi ziyaret etmeden gidemezdik. 2014 yılında meydana gelen o üzücü kazada HAK-İŞ Konfederasyonu olarak buradaydık. O gün hepimiz için zor bir gündü. Burada bulunan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

“Hiçbir Canımızı Kaybetmek İstemiyoruz”

İş kazalarında meydana gelen ölümlerin yüzde 98’inin önlenebilir olduğunu hatırlatan Arslan, madencilik sektörü başta olmak üzere bazı sektörlerde iş sağlığı ve güvenliği anlamında daha fazla önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. Arslan, “Türkiye iş kazalarında ölüm oranları açısından halen yüksek rakamlara sahip. Bunu asgariye indirmemiz gerekiyor. İş kazalarında kaybettiğimiz çocuklarımız sadece canlarımız değil, ülkemizin de geleceği. İş kazalarında ve meslek hastalıklarındaki ölüm oranlarını daha aşağı çekmek için HAK-İŞ olarak elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Hiçbir canımızı kaybetmek istemiyoruz” dedi.