Çalışma Hayatı

Mc Donalds Bayilik (Franchise) Şartları ve Ücreti 2024

Mc Donalds bayilik başvurusu nasıl yapılır? Mc Donalds bayilik ücreti ne kadar? İşte Mc Donalds’ın bayilik hizmetine dair ayrıntılar…

Abone Ol

Dick ile Mac McDonald kardeşler tarafından 1940 yılında kurulmuş olan Mc Donalds, şubeleşmeye başlamadan önce arabaya servis konsepti aracılığı ile müşterilerine hizmet veriyordu. Kurulduktan sonraki 8’inci yıl genişlemeye başlayan firma, şubeler açmaya başladı.

2017 yılında dünyanın en değerli markalarının sıralamalarını yapan Brand Z Raporu’nda 8’inci sırada yer alan Mc Donalds, bugün de hem ülkemizde hem de birçok dünya ülkesinde popülerliğini korumaya devam ediyor.

Çok çeşitli menüleri ile her kesimden vatandaş tarafından tercih edilen fast food zinciri Mc Donalds, her yıl olduğu gibi bu yıl da girişimciler tarafından yakından takip ediliyor. Bir süredir Mc Donalds bayiliği için sorgulamalarda bulunan girişimciler, firmanın franchise hizmeti verip vermediğini merak ediyorlar. Bu neden ile bizler de bu içeriğimizde Mc Donalds’ın bayilik hizmetine dair bilgilendirmelerde bulunduk. İşte ayrıntılar…

Mc Donalds Bayilik Şartları Nelerdir?

Mc Donalds bayiliği şartları fast food sektörüne güçlü bir markanın kanatları altında girmek isteyen girişimciler tarafından merak ediliyor.

Mc Donalds’tan bayilik talep edecek olan adayların yönetim kabiliyetine ve girişimcilik ruhuna ihtiyaçları vardır. Kar ve verimlilik çalışmalarını yürütmeleri istenilen bayi sahipleri, ciddi bir finansal birikime sahip olmalılardır. Ayrıca adayların askerlik görevlerini tamamlamış veyahut da askerlikten muaf olmaları istenmektedir.

Mc Donalds bayilik başvurusunu onaylamış olduğu kişilere 6 ila 8 ay aralığında süren tam zamanlı bir eğitim vermektedir. Adayların bu süreci başarılı bir şekilde tamamlamaları gerekmektedir.

Mc Donalds Bayilik Ücreti Ne Kadar?

Mc Donalds bayilik ücreti de sektörde faaliyet göstermek isteyen birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Firma, bayilik şartlarını sağlayan kişilerden hem isim hakkı hem de bayilik ücreti talep etmektedir.

Mc Donalds’ın 2024 yılı isim hakkı ve bayilik bedeli tam olarak bilinmemektedir. Ancak 2022 yılında firmanın bayilik için KDV hariç 250 bin dolar ila 400 bin dolar aralığında bir ücret talep ettiği biliniyor.

Mc Donalds Franchise Nasıl Alınır?

Mc Donalds bayiliği almak için yapılması gerekenler girişimciler tarafından arama motorları üzerinden sık sık sorgulanmaktadır.

Mc Donalds bayilik hizmeti sunacağı kişilerin yukarıda sıralamış olduğumuz şartların tamamını sağlamalarını istemektedir. Şartları sağlayan kişiler firmanın resmi web sitesinde yer alan ön başvuru formunu doldurarak bayilik taleplerini yetkililere iletebilirler.

Gerçekleştirilen ön başvuruya Mc Donalds yetkilileri tarafından 5 iş günü içerisinde dönüş yapılır. Ön başvuru sürecini başarı ile geçenler firmanın İstanbul bayilerinden birine davet edilir. Ön eğitimin ardından üst yönetim nezaretinde son bir mülakat daha düzenlenir. O mülakatın da tamamlanması halinde 6 ila 8 ay aralığında süren ana eğitime geçiş yapılır.

Mc Donalds Kaç Tane Bayisi Var?

Mc Donalds bayi sayısı hem firmadan hizmet almak isteyen tüketiciler hem de sektöre bu firmanın kanatları altında giriş yapmanın yollarını arayan girişimciler tarafından merak edilmektedir.

Son verilere göre 119 ülkede şubesi bulunan Mc Donalds’ın toplam şube sayısı 34 binin üzerindedir. Firmanın ülkemizde 260’ın üzerinde şubesi bulunmaktadır.

Mc Donalds Müşteri Hizmetleri İletişim Numarası Nedir?

Mc Donalds müşteri hizmetleri iletişim numarası tüketiciler ve girişimciler tarafından sık sık sorgulanmaktadır. Tüketiciler sipariş süreçlerine girişimciler ise bayilik hizmetine dair bilgi alabilmek adına ilgili numaraya ihtiyaç duymaktalardır.

Mc Donalds’ın aktif olarak kullandığı müşteri hizmetleri iletişim numarası, ‘0212 336 34 00’ şeklindedir. Firmaya bu hat üzerinden ulaşılabilmekte ve her türlü konu ile ilgili olarak yetkililere danışılabilmektedir.