Emekli

Mehmet Şimşek: Emekli maaşlarına zam yapsaydık yüzde 50 faizle borçlanacaktık!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli maaşlarına neden zam yapılmadığı ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Şimşek, emekli maaşlarına zam yapılması durumunda bunun için yüzde 50'den fazla faizle borçlanılacağını belirterek, bu yüzden zam kararı alınmadığını dile getirdi.

Abone Ol

Ekonomim'in haberine göre; Mehmet Şimşek, AK Parti kurmayları ve bakanlarla yapılan toplantıda emekli maaşlarına neden zam yapılmadığına açıklık getirdi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emeklilere zam yapılması için Türkiye'nin yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekeceğini bu yüzden zam kararı alınmadığını söyledi.

Emekliler, yerel seçimler öncesi hükümetten maaşlara zam yapılmasını beklemişti. Ancak emekli maaşlarında bir artış yapılmayarak beklentiler boşa çıkmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli maaşlarına neden zam yapılmadığına açıklık getirdi. Bakan Şimşek, şunları kaydetti:

“Bunu yapmak için Türkiye’nin yurt dışından yüzde 50’den fazla bir faizle borçlanması gerekecekti. Böyle yaparsak, gelecek nesilleri de ipotek altına alacaktık. Buna izin veremezdik”