Memur

Memur-Sen Başkanı'ndan çağrı: Uygulamalarımızın önündeki engeller kaldırılsın

Memur-Sen Genişletişmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı, Ankara Kızılcahamam’da Genel Başkan Ali Yalçın'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Başkan Yalçın, Kamuda Tasarruf Tedbirleri kapsamına alınan Memur-Sen kazanımlarının uygulanmasının önündeki güçlüklerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

Abone Ol

Memur-Sen Genişletişmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirildi. Genel Başkan Ali Yalçın'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında engellenen; servis hizmeti, fazla çalışma ücreti ve koruyucu giyim yardımı; vergide adalet ve kamu görevlilerinin diğer sorun ve talepleri konuşuldu. 

Genel Başkan Yalçın, Kamuda Tasarruf Tedbirleri kapsamına alınan Memur-Sen kazanımlarının uygulanmasının önündeki güçlüklerin kaldırılması gerektiğini belirterek, “Taraflarca imzaladığımız toplu sözleşmenin maddeleri kanun hükmündedir. Bu hükümlere ket vurmak, uygulanmasını güçlendirmek uluslararası ilkeler ve iç hukuk açısından da doğru değildir. Toplu sözleşme kazanımlarımızın uygulanması yönünde kararlı duruşumuzu yineliyor, bu konuda da sosyal maliyet oluşturmadan çözüm odaklı bir duruşun sergileneceğine inanıyoruz” dedi.

VERGİDE ADALETİN NASIL SAĞLANACAĞINI ORTAYA KOYDUK

Konuşmasının devamında mevcut vergi sisteminin adaletsiz olduğunu ve sabit gelirlinin belini büktüğünü ifade eden Ali Yalçın, “Adil bir vergi sistemi çalışmalarına kılavuzluk edecek bir ‘Adil, Makul ve Sürdürülebilir Vergi Sistemi Tespitler/Öneriler Raporu’ hazırladık ve yayınladık. Makro bir plan çerçevesinde vergide adaletin nasıl sağlanacağını son derece nitelikli bir çalışmayla özellikle doğrudan vergilerin artırılması, dolaylı vergilerin azaltılması, gelir vergisinin üst sınırının yüzde 15 olması, temel ihtiyaç maddelerinden KDV’nin kaldırılması, diğerlerinde oranın azaltılması, ÖTV’nin düşürülmesi gerektiğini gerekçeleriyle ortaya koyduk” diye konuştu.