Emekli

Memur ve Emekli zammı için kesin tarih belli oldu!

Memur ve emeklileri yakından ilgilendiren zam haberinde yeni bir gelişme yaşandı. Yapılacak zamlar, 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte netlik kazanacak.

Abone Ol

Memur ve emekli maaşları, toplu sözleşme ve enflasyon verilerine göre belirleniyor. Mayıs ayında enflasyon aylık olarak %3,37 artış gösterdi. Bu durumda memur ve emekli maaşlarındaki zam oranı 5 aylık enflasyon verilerine göre netlik kazandı.

5 aylık verilere göre, memur ve emekli maaşlarında %17,38'lik bir artış kesinleşti. Bu oran, Türkiye İstatistik Kurumu'nun 3 Temmuz'da açıklayacağı haziran ayı verileriyle birlikte güncellenecek.

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş zammı, 5 aylık artışa göre yüzde 22,72 olarak belirlendi ve Haziran ayı enflasyonuyla birlikte bu oran güncellenecek. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, memur ve memur emeklilerinin temmuzda alacağı maaş zammının yüzde 20 ila 21 arasında olmasının beklendiğini ifade etti.

YÜZDE 25 ZAM BEKLENİYOR

Memur ve memur emeklisinin maaş artışı, hesaplamaya göre toplu sözleşme ile enflasyon farkı göz önünde bulundurulduğu zaman, haziran enflasyon verisinin de eklenmesiyle yüzde 20 ila 21 arasında olması bekleniyor. SSK ve Bağkur emeklileri için 6 aylık enflasyon beklentisi, Merkez Bankası beklenti anketleri, haziran ayında genel gidişat göz önünde bulundurulduğu zaman yüzde 25 ila 26 civarında olması tahminler arasında...